Kreasjonismemuseet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Creation Museum i Kentucky i USA er et utstillingsenter for å fremme kreasjonisme. Det åpnet i 2007.

Kreasjonismemuseet, på engelsk Creation Museum, er et utstillingsenter og «museum» i Petersburg i Kentucky i USA. Det ble åpnet for publikum 28. mai 2007. Det seks mål store senteret tar sikte på å fremme kreasjonisme ved å presentere historien om verden og universet slik de amerikanske ungjord-kreasjonistene tolker skapelsesberetningene i Bibelen. En stor andel amerikanske kristne støtter en bokstavelig fortolkning av Bibelen. De tror at jorda er ung, bare 6000 år gammel, og at den kristne guden skapte alt som beskrevet i fortellingene i 1. Mosebok i løpet av seks dager.

Bakgrunn og utstilling[rediger | rediger kilde]

Et utstillingstablå der en rivningsslegge med teksten «millioner av år» knuser en kirkevegg, viser hvordan ungjord-kreasjonistene mener at evolusjonslæren og «overtroen» på at jorda er eldre enn det Bibelen forteller, vil ødelegge samfunnet og det kristne fundamentet.

Uten å medregne dugnadstimer, kostet kreasjonismemuseet 27 millioner dollar å bygge. Prosjektet har fått støtte fra flere kristne miljøer. I Kreasjonismemuseet er dette innarbeidet i den kristne skapelsesberetningen. Her kan man se iscenesettelser av dinosaurer og barn som leker sammen. Dette er ment å vise hvordan livet på jorda var før syndefallet, og at mennesker og dinosaurer har eksistert samtidig.

Ifølge en omtale i det amerikanske månedsmagasinet Vanity Fair står kreasjonismemuseet i motsetning til både geologi, antropologi, paleontologi, historie, kjemi, astronomi, zoologi, biologi og «god smak».[1].

Liknende utstillinger[rediger | rediger kilde]

Også i Glen Rose i Somervell County i Texas er det et lite senter for å fremme ungjordkreasjonisme; The Creation Evidence Museum åpnet der i 1984. I perioden 2001-2009 fantes det dessuten en liten temapark med samme budskap i Pensacola i Florida; Dinosaur Adventure Land (DAL) ble etablert av kreasjonisme-forkynneren Kent Hovind.

Av liknende museer kan nevnes Mats Moléns Den förhistoriska världen i Umeå i Sverige som særlig fokuserer på fossiler og dinosaurer. Utstillingene drives av en ideell kristen forening.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Roll Over, Charles Darwin! - Omtale i det amerikanske månedsmagasinet Vanity Fair
  2. ^ Museet Den förhistoriska världen

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]