Kost- og ernæringsforbundet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Kost- og ernæringsforbundet er en partipolitisk uavhengig yrkesorganisasjon for alle som arbeider med ernæringsbasert matomsorg, herunder: kostøkonomer, kjøkkensjefer, ass. kjøkkensjefer, dietetikere, institusjonskokker, kokker, kjøkkenassistenter, lærlinger, studenter og matverter. Det vil si alle som jobber på sykehus, sykehjem, i kantiner, forsvaret, fengsler, på folkehøgskoler, oljeplattformer, i næringsmiddelindustrien etc.

Kost- og ernæringsforbundet arbeider for medlemmenes yrkesfaglige interesser, utdanning og kompetanse, og med å synliggjøre hvilken betydning et riktig kosthold har for både helse og trivsel. Yrkesorganisasjonen har ca 1500 medlemmer rundt omkring i Norge, representert med 18 lokalavdelinger.

Kost- og ernæringsforbundet ble stiftet i 1948, gir ut fagtidsskriftet Kjøkkenskriveren, og er tilsluttet arbeidstakerorganisasjonen Delta som igjen er tilsluttet Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS). Delta er en partipolitisk uavhengig arbeidstakerorganisasjon som arbeider med å ivareta lønns- og arbeidsvilkår i offentlig og privat sektor.

Leder i Kost- og ernæringsforbundet er Arnt Steffensen (2013).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]