Kontoret (fagforening)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Kontoret er en partipolitisk uavhengig yrkesorganisasjon som arbeider for å ivareta sine medlemmers yrkesfaglige og utdanningsmessige interesser, lønns- og arbeidsvilkår, anseelse og faglige standarder. Yrkesorganisasjonen er sterkt engasjert i å gi medlemmene en mulighet til å utvikle sin faglige kompetanse i tråd med nye forventninger og kompetansebehov i arbeidslivet.

Kontoret, tidligere Kommunaløkonomisk Forbund, ble stiftet 29. april 1985, og har i dag over 4500 medlemmer.

Organisasjonens overordnede mål er å styrke yrkesidentiteten til administrativt personell som jobber med service/førstelinjetjeneste, saksbehandling, arkiv, innfordring, revisjon, skatt, lønn, personal, økonomi, kommunal fakturering og IKT. Også andre nærliggende administrative oppgaver på skoler, i kommuner, fylkeskommuner, NAV, interkommunale selskaper, helseforetak eller andre virksomheter innen offentlig tjenesteyting vektlegges i dette arbeidet.

Kontoret er tilsluttet arbeidstakerorganisasjonen Delta som igjen er tilsluttet Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS). Delta er en partipolitisk uavhengig arbeidstakerorganisasjon som arbeider med å ivareta lønns- og arbeidsvilkår i offentlig og privat sektor.

Leder er Sonja Smith.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Kontakt oss». Delta. Arkivert fra originalen 12. april 2017. Besøkt 12. april 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]