Kong Lavring

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kong Lavring var en folkrockgruppe fra Asker og Oslo, som ble dannet i 1974 av Per Ladegård og Jørn Erik Jensen. Sistnevnte hadde også en fortid i folkrockgruppa Folque. Bandets navn ble hentet fra eventyret om Lillekort.

Musikalsk var gruppen nært beslektet med Folque, og hadde de samme britiske forbildene som dem i band som Fairport Convention, Steeleye Span, og i artister som Bert Jansch, Martin Carthy og Richard Thompson. Repertoaret besto av norske folkeviser og folketoner arrangert for moderne, elektriske instrument, men de gjorde også bruk av tradisjonelle instrument som dulcimer, krumhorn og torader.

Besetningen på den første LP-en var Liv Nelle Solberg (sang, melodika), Jørn Jensen (sang, gitar, dulcimer, mandolin, krumhorn), Per Ladegård (gitar, mandolin, dulcimer), Geir Holmsen (bass) og Arne Hågensen (trommer). Produsent var Ingar Helgesen.

Da Geir Holmsen sluttet for å spille med Chipahua og Jon Eberson, ble han erstattet av Knut Ellevold. I tillegg kom også felespilleren Trond Villa med i en kort periode. Han var kamerat av Jørn Jensen fra Folque, men begge dro til Sverige og ble med i kvartetten Folk och Rackare.

På oppfølgeren Den 2den besto bandet av følgende medlemmer: Marit Jordbræk (sang), Petter Lindstad (trommer), Knut Ellevold (sang, bass), Per Ladegård (sang, gitar, mandolin, dulcimer), Lars Just Nilsen (blokkfløyter) og Tone Halling (sang, el-piano, el-spinett).

Andre som var med på innspilling av Den 2den er; Ann Modin (horn), Werner Johannessen (bassoon), Kirsti Corneliussen (langeleik), Svein Helge Birkeflet (piano) og Trond Villa (fele).

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Album[rediger | rediger kilde]

  • Kong Lavring (NorDisc NORLP 301, 1977 / Pan Records PACD 19, 2003). Produsert av Kong Lavring og Ingar Helgesen.
  • Den 2den (NorDisc NORLP 319, 1978 / Pan Records PACD 20, 2003). Produsert av Per Ladegaard.

Singler[rediger | rediger kilde]

  • «Langebergs låttn» / «Damen i radioen»[1] (NorDisc NOR 7003, 1978). Produsert av Per Ladegaard.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]