Knivsflå

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Knivsflå ved De Sju Søstre rundt 250 meter ovenfor Geirangerfjorden

Knivsflå er en fraflyttet fjellgård oppe på et platå ved siden av fossene De Sju Søstre, ca. 250 meter over Geirangerfjorden. Før de ble omdøpt, het da også disse fossene Knivsfossane. Det er en av flere gårder i og under utsatte fjellheng i Geiranger; med gårder som Megardsplassen, Horvadrag, Matvik, Skageflå og Blomberg. Likevel var det Knivsflå-gården som i eldre tid gikk for å være den beste gården i Geirangerfjorden, trolig på grunn av den flotte plasseringen i solhellingen.

Sightseeingbåten MS «Geirangerfjord» går fra Geiranger sentrum. Fra fjorden tar turen opp 40 minutter til Knivsflå, noe kortere er det opp til Skageflå med en fottur på 25 minutter, og noe lengre er det til Blomberg med en fottur på ca. 60 minutter. Det er også mulig å ringe etter taxibåt om en ombestemmer seg og turen blir for bratt.

Bruket Knivsflå blei fraflyttet fordi herradsstyret mente at risikoen var stor for at en fjellhammar ovanfor husene ville rase ut. Dette har vært den mest utsatte gården i Geiranger, og steinsprang og ras har tatt livet av seks mennesker på Knivsflå i løpet av hundre år.

500 meter ovenfor gården er det et flott utsynspunkt. Det går en knapt synlig sti opp dit.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]