Klesbrettemaskin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
En industriell klesbrettemaskin med manuell mating.

En klesbrettemaskin er en maskin for bretting av klesplagg. Den kan utgjøre en integrert del av et klesskap, hvilket var planen for Laundroid.

Industriell bruk[rediger | rediger kilde]

Til industriell bruk finnes det flere typer klesbrettemaskiner i forskjellige størrelser og varianter, hvorav noen er svært spesialiserte for visse typer klær, eller veldig store for å kunne brette store tekstiler som sengetøy.

Hjemmebruk[rediger | rediger kilde]

Det har vært flere forsøk på å produsere kommersielle klesbrettemaskiner til hjemmebruk.

FoldiMate var et amerikansk selskap som ble grunnlagt i 2010,[1] og presenterte en prototype på en klesbrettemaskin først i 2016,[2] deretter på Consumer Electronics Show i 2017,[3] og en oppdatert prototype på CES i 2018.[4] Brukeren måtte mate ett og ett klesplagg inn i maskinen fra toppen, og kunne hente ferdigbrettede klær i bunnen etter et par minutter. Målet deres var at FoldiMate skulle komme på markedet innen utgangen av 2019,[5][6] men i juli 2021 ble det klart at selskapet avsluttet sine virksomheter.

Laundroid var en japansk kombinert vaske- og klesbrettemaskin som skulle vaske, tørke, stryke og brette klær, for så å frakte dem til et integrert klesskap - helt selvgående. Den ble først vist frem på forbrukerelektronikk-utstillingen CEATEC i 2015, og ble markedsført som verdens første robot som kunne vaske og brette klær.[7] Målet var at Laundroid skulle komme i salg i 2017 (senere justert til 2019)[8][9][10] men i 2019 kunngjorde selskapet bak Laundroid, Seven Dreams, at de hadde gått konkurs.[11] Utviklingen hadde blitt støttet av Daiwa House og Panasonic.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Wiki letter w.svgDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.