Hopp til innhold

Consumer Electronics Show

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Consumer Electronics Show (CES) er en messe for forbrukerelektronikk som startet i juni 1967 og sponses av Consumer Electronics Association. Den holder til i Las Vegas Convention Center.

I begynnelsen holdt den til i New York. I 1978–1994 var messen alltid sesongsoppdelt og ble holdt to ganger i året, i januar i Las Vegas som Winter Consumer Electronics Show (WCES) og i juni i Chicago i Illinois som Summer Consumer Electronics Show (SCES).

Vinterversjonen i 1995 ble holdt som planlagt, med suksess, men sommervarianten begynte å tape popularitet. Man begynte da å diskutere å flytte den rundt på forskjellige steder i USA, men samme weekend var Electronic Entertainment Expo på vei og lagt til USAs vestkyst. Vintervarianten i 1996 ble holdt i Las Vegas i januar, fulgt av en sommervariant i Orlando i Florida. Vintervarianten i 1997 ble også en suksess. Neste sommervariant skulle holdes samtidig som Spring COMDEX i Atlanta, men ble avlyst.

I 1998 gikk man tilbake til én gang i året, i Las Vegas der den sammen med CONEXPO-CON/NAG tilhører de større messene på sitt sted, og det tar 18 dager å bygge opp alt, drive messen og deretter bygge den ned.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ "Grandest Gadgets", Las Vegas Review-Journal, Page A1, January 6, 2007.

Se også[rediger | rediger kilde]