Garderobe

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Et garderobeskap med skyvedører.

Garderobe, fra fransk garder (vokte) og robe (kjole),[1] er et oppbevaringsted for klær. Det betegner vanligvis et rom i et offentlig bygg for omkledning, med vaskemuligheter, dusj etc. I arbeids- eller sportes-sammenheng betyr garderobe vanligvis et eget rom eller område hvor ansatte eller utøvere kan skifte klær og eventuelt dusje.

Det er også vanlig å ha garderobeskap i private hjem og det blir mer og mer vanlig med garderoberom (walk-in-garderobe). Dette er en garderobe som man kan gå inn i, og som gir deg god oversikt over både klær, tilbehør og sko. Den har ofte skuffer, kurver, hyller og oppheng. Det er en flott løsning for de som ønsker full kontroll på klærne sine og en helhetlig løsning for både sko, vesker, slips og annet tilbehør. En velorganisert garderobe kan hjelpe deg med å holde orden på tingene dine og gjøre det lettere å velge antrekk for dagen

Ordet garderobe brukes også som et fellesord for alle klær og tilbehør man har. Dette kan inkludere alt fra hverdagsklær, arbeidsklær, formelle klær, sesongklær, sko, vesker, belter, slips, hatter og mer. En persons garderobe kan variere sterkt basert på deres personlige stil, yrke, klimaet de bor i, og deres sosiale aktiviteter.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]