Laundroid

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Laundroid var en kombinert vaske- og klesbrettemaskin som skulle vaske, tørke, stryke og brette klær, for så å frakte dem til et integrert klesskap. Den ble markedsført som verdens første robot som kunne vaske og brette klær,[1] og var planlagt å komme i salg i 2017 (senere justert til 2019).

I 2019 kunngjorde selskapet bak Laundroid, Seven Dreams, at de hadde gått konkurs.

Ytelse[rediger | rediger kilde]

Roboten var selvgående, og brettet klesvasken ved hjelp av bildegjenkjenning og robotarmer. Brettingen tok omtrent 3 til 10 minutter for ett enkelt plagg, eller over natten for en hel klesvask.

Historie[rediger | rediger kilde]

I 2015 ble Laundroid vist frem på forbrukerelektronikk-utstillingen CEATEC i Tokyo, Japan. Den hadde blitt utviklet i samarbeid mellom selskapene Daiwa House, Panasonic og Seven Dreamers. I november 2016 annonserte Seven Dreamers at de hadde fått sikret ytterligere 60 millioner dollar i en finansiering ledet av Panasonic Corp., Daiwa House Industry Co. og SBI Investment Co.[2]

De første maskinene ville bare være i stand til å brette klærne, men det endelige produktet som var planlagt å komme i salg i 2019 skulle være et fullverdig system som kunne vaske, tørke og brette klær.[3][4][5]

Den 23. april 2019 annonserte Seven Dreamers at de hadde gått konkurs.[6] De hadde da 20 millioner dollar i gjeld til 200 kreditorer ifølge Teikoku Databank.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]