Kjetil Saugestad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kjetil Saugestad
Født21. nov. 1969Rediger på Wikidata (52 år)
Beskjeftigelse JournalistRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Kjetil Saugestad (født 21. november 1969 i Ålesund) er en norsk journalist, satiriker og dokumentarmaker. Han bodde i Ålesund til han var syv og flyttet senere til Sandefjord. Saugestad ble ansatt i NRK i 1993.

Han har levert bidrag til Hallo i uken på P2 siden 1993 og er opphavsmann til den faste figuren «Sture Hansen», en konspiratorisk leserbrevforfatter som bruker uttrykkene «det er alarm», «tilfeldig? neppe!» og «på vegne av vanvittig mange». Han produserte også 60 humorinnslag for Ukeslutt i rollen som den fiktive filmanmelder «Salomon Slinning» i 2002/2003.

Saugestad var i 15 år ansatt i Østlandssendingen som nyhetssjef, leder og reporter i Migrapolis-redaksjonen, ansvarlig for co-produksjonene Cityfolk og andre tv-dokumentarer, og som reporter og programleder på radio og tv. Han har produsert flere radiodokumentarer, blant annet Morfar on the rocks som fikk hederlig omtale/uoffisiell sølvmedalje under Prix Italia i 2006. Saugestad er nå ansatt i NRKs dokumentarredaksjon, radio. I 2012 vant hans radiodokumentar Lærepenge og falske tusenlapper Prix Radio som «årets spesialprogram».

Kilder[rediger | rediger kilde]