Kjell Skyllstad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kjell Skyllstad
Født30. juni 1928 (91 år)
Beskjeftigelse Journalist, komponist, professor
Nasjonalitet Norge

Kjell Skyllstad (født 30. juni 1928 i Hammerfest) er en norsk musiker og professor.

Skyllstad studerte pedagogikk ved Walla Walla University i staten Washington mastergrad (1952). Etter videre studier ved Universitetet i 0slo fikk han tysk utvekslingsstipendium (DAAD) ved Universitetet i München (1959) og mottok graden Mag.art. i musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo (1960).

Han ble ansatt som amanuensis ved Institutt for teater og musikk ved Universitetet i Oslo (1962),[1] og utnevnt til professor (1996).

Etter forskningsopphold ved Musikkhøyskolen i Graz, Østerrike ( 1972-75) startet han Intermusic Center, en pionérorganisasjon for flerkulturell musikkformidling. De senere år har hans forskning vært spesielt fokusert på musikkens dialogskapende og konfliktløsende potensial i skole og samfunn.

Han var forskningsleder for Rikskonsertenes forskningsprogram Klangrikt Fellesskap innen flerkulturell musikk (1988–92). I de følgende årene innledet han forsknings- og undervisningssamarbeid med universiteter og institutter i utviklingsland (Sri Lanka og Zimbabwe).

Videre har han vært medlem av SVs Kulturutvalg, styremedlem og formann i Ny Musikk,[1] såvel som mangeårig musikkjournalist i hovedstadens aviser. Som professor emeritus ved Institutt for musikkvitenskap er han fremdeles aktiv engasjert i internasjonalt kultursamarbeid, med spesiell fokus på Sørøst-Asia.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Navn:Jubilanter». Aftenposten: 19. 30. juni 2013.