Kjell Olav A. Maldum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kjell Olav A. Maldum
Kjell Olav Maldum panter.jpg
Født7. desember 1962 (56 år)
Oslo
Utdannet ved NTNU
Beskjeftigelse Administrerende direktør

Kjell Olav Amdam Maldum (født 7. desember 1962 i Oslo) er en norsk bedriftsleder og ingeniør. Han har siden 2007 vært administrerende direktør i Infinitum, som driver panteordningen for gjenvinnbar drikkevareemballasje i aluminium, stål og plast (PET) i Norge.

Maldum er utdannet ingeniør innen maskin, konstruksjon og energiteknikk, med tilleggsutdannelse i teknologiledelse ved NTNU/SIA. Han har spesielt engasjert seg innen verdikjedeløsninger med fokus på samarbeid, miljøanalyser, emballasjeoptimalisering og sirkulær økonomi.[1], hovedsakelig innenfor transport og dagligvarehandel.

Maldum mottok Optimeringsprisen 2006 fra Næringslivets Emballasjeoptimeringskomité (NOK) .[2] Dette var første gang Optimeringsprisen ble delt ut til en person, ikke en bedrift.

Maldum hatt flere verv i gjenvinningsbransjen, både som styreleder i Grønt Punkt Norge, styrerepresentant i LOOP (stiftelse), Emballasjeretur, Plastretur og Den norske emballasjeforening, og som vararepresentant i Norsk Lastbærerpool, Norsk Resirk og Norsk Metallgjenvinning.

Artikler[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Smartere panteavgift kan gi klimagevinst». Dagens Næringsliv. 22. november 2018. Besøkt 22. mai 2019. 
  2. ^ «Optimeringsprisen 2006: Vinneren er Kjell Olav Maldum». Ny Teknikk. 12. desember 2007. Besøkt 25. april 2012. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]