Kjærlighet på flukt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kjærlighet på flukt
orig. L'amour en fuite
Generell informasjon
Utgivelsesår1979
Prod.landFrankrikes flagg Frankrike
Lengde94 min.
Språkfransk
Bak kamera
RegiFrançois Truffaut
ProdusentMarcel Berbert
François Truffaut
ManusforfatterFrançois Truffaut
Marie-France Pisier
Jean Aurel
Suzanne Schiffman
MusikkGeorges Delerue
SjeffotografNéstor Almendros
KlippMartine Barraqué-Curie
Eksterne lenker

Kjærlighet på flukt[1], (originaltittel: L'amour en fuite) er et fransk romantisk drama fra 1979 regissert av François Truffaut. Det var Truffauts femte og siste film om rollefiguren Antoine Doinel som han introduserte i 1959 i På vei mot livet, og fortsetter handlingen åtte år etter forrige film i serien, Elsker – elsker ikke.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Etter Elsker – elsker ikke ble Antoine og hans kone Christine endelig forsonet. Men følelsene hans vandrer stadig andre steder, og på sommerferie oppdager Christine ham i sengen sammen med en venninne Liliane. Antoine og Christine tar ut skilsmisse, og deler forvaring over deres sønn Alphonse. En selvbiografisk roman som Antoine har skrevet på i flere år blir endelig publisert.

I en telefonboks får Antoine et fotografi av Sabine, en pen ung kvinne som han mener ligner litt på Christine, og Antoine bestemmer seg for å spore henne opp. Etter hvert som han oppdager henne i en butikk, begynner de snart en affære. Men ved en jernbanestasjon møter han også Colette, hans aller første kjærlighet, som nå arbeider som advokat.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Filmen på imdb.com» (norsk). Besøkt 31. juli 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]