Kickback

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

KickBack er et norsk fordelsprogram for netthandel som gir cashback, eller «kickback» som nettstedet selv kaller det, når man handler i noen nettbutikker i Norge og utlandet. Cashback er et økonomisk begrep som brukes innenfor blant annet kreditt- og bankkortbransjen. Begrepet er engelsk for «penger tilbake» og beskriver et økonomisk begrep hvor en kjøper av et produkt eller tjeneste får penger tilbake i etterkant av kjøpet. Cashback er en form for rabatt, men rabatten gis ikke i butikken når man handler og prisen er den samme. I etterkant av kjøpet får man penger tilbake på konto.

KickBack ble startet i 2009[1] av Mats Staugaard, Arne Kepp og Magnus Kolstad som også startet nettforumet Mac1.no. I 2013 [2] kjøpte Norges største mediehus Schibsted en minoritetsandel av KickBack AS. Schibsted eier også FINN.no, Aftenposten og VG. I 2017 kjøpte Schibsted resten av selskapet[3] og KickBack er nå et heleid Schibsted-selskap.

KickBack er i motsetning til cashback på kredittkort ikke bundet direkte opp til bank- eller kredittkort, men uavhengig og kan brukes med hvilket som helst betalingsmiddel så lenge sluttbruker går inn til nettbutikken de vil handle via KickBack. KickBack sin forretningsmodell er å ta betalt provisjon av nettbutikker for å tilby cashback som salgsutløsende og lojalitetsutløsende markedsføring. Provisjonen betales tilbake til brukerne til deres bankkonto som cashback etter kjøp.

KickBack har 60 000 medlemmer.[4][trenger bedre kilde] i Norge.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ VG Dine Penger
  2. ^ «Schibsted.no». Arkivert fra originalen 24. desember 2013. Besøkt 23. desember 2013. 
  3. ^ «Kickback øker omsetningen med 41 prosent. Kjøpt opp av Schibsted.». Shifter. 11. desember 2017. Besøkt 1. august 2019. 
  4. ^ KickBack.no

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]