Kickback

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

KickBack er et norsk fordelsprogram for netthandel som gir cashback, eller «kickback» som nettstedet selv kaller det, når du handler i over 200 nettbutikker i Norge og utlandet. Cashback er et økonomisk begrep som brukes innenfor blant annet kredittkort og bankkortbransjen. Begrepet er engelsk for «penger tilbake» og beskriver et økonomisk begrep hvor en kjøper av et produkt eller tjeneste får penger tilbake i etterkant av kjøpet. Cashback er en form for rabatt, men rabatten gis ikke i butikken når man handler og prisen er den samme. I etterkant av kjøpet får man penger tilbake på konto.

KickBack ble startet i 2009[1] av Mats Staugaard, Arne Kepp og Magnus Kolstad som også startet nettforumet Mac1.no. I 2013 [2] kjøpte Norges største mediehus Schibsted en minoritetsandel av KickBack AS for å styrke sin satsing innen e-handel i Norge. Schibsted eier også FINN.no, Aftenposten og VG.

KickBack er i motsetning til cashback på kredittkort ikke bundet direkte opp til ditt bank- eller kredittkort, men uavhengig og kan brukes med hvilket som helst betalingsmiddel så lenge sluttbruker går inn til nettbutikken de vil handle via KickBack. KickBack sin forretningsmodell er å ta betalt provisjon av nettbutikker for å tilby cashback som salgsutløsene og lojalitetsutløsende markedsføring. Provisjonen betales tilbake til brukeren til deres bankkonto som cashback etter kjøp.

KickBack har 60 000 medlemmer [3] i Norge.

Referanser[rediger | rediger kilde]