Kent Johanssen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kent Johanssen
Født30. juni 1970Rediger på Wikidata (51 år)
NorgeRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SkihopperRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
SportSkihoppingRediger på Wikidata
Klubb(er)Bækkelagets Sportsklub

Kent Johanssen (født 30. juni 1970 i Oslo) er en norsk tidligere skihopper som representerte Bækkelagets Sportsklub.

Kometen[rediger | rediger kilde]

Johanssens erfaring i store internasjonale hopprenn var i 1989 stort sett begrenset til deltakelse i Junior-VM i Østerrike året før hvor han var med å ta sølv for Norge i lagkonkurransen. Overraskelsen var derfor stor da han debuterte i verdenscupen med å bli nr. 3 i Holmenkollen 5. mars 1989, kun slått av Jens Weißflog og Jon Inge Kjørum.

En drøy uke senere ble Johanssen juniorverdensmester på hjemmebane på Vang i Hedmark, i tillegg til at han reist hjem med bronse i lagkonkurransen. Helgen etterpå konkurrert han i Planica i verdenscupen, og endte på 2.-plass.

Nedturen[rediger | rediger kilde]

Om 1989 ble et komet-år for Johanssen, ble den påfølgende 1989/1990-sesongen en eneste lang nedtur. I de fleste av rennene klarte han ikke å kvalifisere seg til finaleomgangene, og hans beste plassering den sesongen ble en beskjeden 8.-plass fra svenske Örnsköldsvik.

VM i Val di Fiemme[rediger | rediger kilde]

Foran VM i Val di Fiemme i 1991 var det knyttet små forventninger til Johanssen ettersom 1990/1991-sesongen hadde startet like beskjedent som den foregående. Like overraskende som i 1989 var det da at han gikk hen og tok sølv i normalbakken, kun slått av østerrikske Heinz Kuttin. Resten av sesongen ble imidlertid en kopi av historien, med meget beskjedne plasseringer.

De neste 3 sesongene var Johanssen ute av landslaget med kun enkeltopptredener i verdenscupen, før han i mot slutten av 1995 ble tatt inn i varmen igjen og hoppet verdenscup både i 1995/1996 og 1996/1997. Han havnet imidlertid aldri på pallen igjen i verdenscup-sammenheng, og med unntak av enkelte plasseringer blant de 10 beste, utmerket han seg aldri på samme måte igjen.

Det berømte nedslaget[rediger | rediger kilde]

Han ble verdenskjent for én dag da han i 1996 mistet et ski under landing på 110 meter under NM i Kløvsteinbakken i Meldal og klarte å holde seg stående på den gjenværende skien til over fallgrensa. Klippet av kunststykket gikk verden rundt, og var bl.a. «Play of the Day» på CNN.

Han la opp i 1997.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]