Kejsi Tola

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Kejsi Tola
Kejsi Tola.jpg
Kejsi Tola (2009)
Født5. februar 1992 (26 år)
Tirana
Utdannet ved University of Arts
Beskjeftigelse Sanger
Nasjonalitet Albania Albansk
SjangerPop
Aktive år

Kejsi Tola (født 5. februar 1992) er en albansk artist som i mai 2009 representerte Albania i Eurovision Song Contest 2009. Hun vant Festivali i Këngës den albanske finalen med 7 poeng foran 2.-plass med sangen Më merr në ënderr, som betyr «Du tar meg med inn i dine drømmer».

Under ESC 2009 ble den fremført på engelsk med tittelen Carry Me In Your Dreams. Hun kom videre til finalen, og endte på en 17.-plass med den totale sum av 48 poeng.

I november 2009 deltok hun i Kënga Magjike, med sangen Qiellin do ta prek me ty, som betyr «Jeg vil berøre himmelen med deg», som hun vant prisen beste nykommer for. Hun deltok igjen i Kënga Magjike i 2011 med sangen Më jeto, som kan oversettes til «Lev for meg». Hun vant prisen for Beste Vokal med denne. I desember 2009 deltok hun i Festivali i Këngës med sangen Ndonjëherë, som betyr «Noen ganger». Melodien er skrevet av Voltan Prodani, og teksten er skrevet av Timo Flloko. Sangen endte på 15.-plass av 20 låter. I 2010 deltok hun for tredje året på rad i Festivali i Këngës, med sangen Pranë, skrevet av Kristi Popa. Sangen nådde ikke finalen.

Se også[rediger | rediger kilde]

Offisiell Facebookside

Offisiell Twitterside

Offisiell deltakerprofil for ESC 2009

albaniastubbDenne albaniarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.