Kejsi Tola

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kejsi Tola
Kejsi Tola.jpg
Kejsi Tola (2009)
Født5. februar 1992 (27 år)
Tirana
Utdannet ved Universiteti i Arteve
Beskjeftigelse Sanger
Nasjonalitet Albania Albansk
Musikalsk karriere
SjangerPop
Instrumentvokal
Aktive år2004
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Kejsi Tola (født 5. februar 1992) er en albansk artist som i mai 2009 representerte Albania i Eurovision Song Contest 2009. Hun vant Festivali i Këngës den albanske finalen med 7 poeng foran 2.-plass med sangen Më merr në ënderr, som betyr «Du tar meg med inn i dine drømmer».

Under ESC 2009 ble den fremført på engelsk med tittelen Carry Me In Your Dreams. Hun kom videre til finalen, og endte på en 17.-plass med den totale sum av 48 poeng.

I november 2009 deltok hun i Kënga Magjike, med sangen Qiellin do ta prek me ty, som betyr «Jeg vil berøre himmelen med deg», som hun vant prisen beste nykommer for. Hun deltok igjen i Kënga Magjike i 2011 med sangen Më jeto, som kan oversettes til «Lev for meg». Hun vant prisen for Beste Vokal med denne. I desember 2009 deltok hun i Festivali i Këngës med sangen Ndonjëherë, som betyr «Noen ganger». Melodien er skrevet av Voltan Prodani, og teksten er skrevet av Timo Flloko. Sangen endte på 15.-plass av 20 låter. I 2010 deltok hun for tredje året på rad i Festivali i Këngës, med sangen Pranë, skrevet av Kristi Popa. Sangen nådde ikke finalen.

Se også[rediger | rediger kilde]

Offisiell Facebookside

Offisiell Twitterside

Offisiell deltakerprofil for ESC 2009

albaniastubbDenne albaniarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.