Juliana Pasha

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Juliana Pasha
Juliana Pasha.jpg
Juliana på en presskonferanse under Eurovision Song Contest 2010
Født20. mai 1980[1] (39 år)
Tirana
Beskjeftigelse Sanger
Nasjonalitet Albania Albansk
Musikalsk karriere
SjangerPop
Instrumentvokal

Juliana Pasha (født 20. mai 1980) er en albansk sangerinne fra Tirana, som representerte Albania i Eurovision Song Contest 2010 i Oslo med sangen «It's All About You». Hun kom på 16.-plass i finalen, med 62 poeng. I den første av to semifinaler kom hun på 6.-plass. Hun vant den albanske låtkonkurransen Festivali i Këngës med «Nuk mundem pa ty» (Jeg kan ikke leve uten deg), som er den albanske versjonen av låten hun deltok med i finalen i ESC 2010.

Høsten 2010 vant hun den albanske låtkonkurransen Kënga Magjike sammen med Luiz Ejlli, med duetten Sa e shite zemrën.[2] Hun deltok også i Kënga Magjike i 2005 og 2008, med henholdsvis Ti, unë og 1000 Arsye.

Festivali i Këngës[rediger | rediger kilde]

Juliana Pasha tok for første gang del i Festivali i Këngës i 1998 med sangen Në këngën time u clodha, og deltok også året etter med sangen Dëgjoji zërat e largët. I 2007 deltok hun med sangen Qielli i ri, som endte på 3.-plass. Året etter deltok hun sammen med Luiz Ejlli i duetten Një jetë, som nådde en 2.-plass. Hun fikk sin første og til nå eneste seier i 2009 i konkurransen.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


musikerstubbDenne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.