Keith Chatto

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Keith Chatto
Født1924
Kogarah
Død22. oktober 1992
Beskjeftigelse Filmprodusent
Nasjonalitet Australia

Keith Chatto (født 1924, død 1992) var en australsk tegneserietegner. Chatto studerte kunst i Sydney før han ble med i Royal Australian Air Force (RAAF) under andre verdenskrig. I 1947 var Chatto ansatt i The Australian Sunbather, et nudistmagasin. Her hadde han forskjellige oppgaver relatert til bilder og illustrasjoner, og tegna også to tegneserier, en kalt «John and Mary Moore» og en kalt «Pages from a Nudist Diary». I 19491950 fikk Chatto i oppdrag av Atlas Publications å lage en western-serie. Serien ble kalt «The Lone Wolf», og var den første hele tegneserien Chatto tegna selv. På midten av 1950-tallet gikk Chatto over til tegning av plateomslag og forsider til kiosklitteratur. Han tegna så seriene «The Twilight Ranger» og «El Lobo, the Man from Nowhere» for Cleveland Publishing, før han på 60-tallet gikk over til fotografi og film.

Blant de siste tegnerarbeidene Chatto gjorde var tre Fantomet-historier for FREW i Australia, alle skrevet av Fantomet-redaktøren, Jim Shepherd. Chatto var dermed første australier som tegna en Fantomet-historie. Chatto tegna også forsider til disse historiene. Chatto døde 68 år gammel i 1992.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

tegneserieDenne tegneserie- og personrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.
En stubbmerking uten oppgitt grunn kan fjernes ved behov.