Kay Beauchamp

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Kay Beauchamp (født 27. mai 1899 i Somerset, død i januar 1992) var en ledende skikkelse innenfor kommunistpartiet i Storbritannia1920-tallet.

Hun fullførte en grad innen historie ved University College, London i 1924. Dette året giftet hun seg med bokhandler og bibliograf Graham Pollard, sønn av professor Albert Pollard. Hun ble medlem av Communist Party of Great Britain, hvor hun arbeidet over en lengre periode som sekretær.

Hun arbeidet som lærer og var involvert med den britiske kommunistpartiets undervisningsavdeling. I løpet av 1930-og 1940-tallet, jobbet hun tett sammen med Harry Pollitt, som organiserte flere sultemarsjer og solidaritetsarbeid for den spanske borgerkrigen. I 1972 ble hennes første ekteskap oppløst, og hun giftet seg med Tony Gilbert. Hun fortsatte å være aktiv i politikken for resten av livet. Hun døde i 1992, i en alder av 93 år.

Etter krigen ble hun valgt inn som et lokal bystyremedlem i Finsbury, Islington. Hun var også ansatt som internasjonal sekretær i kommunistpartiet. I denne rollen gjorde hun en rekke besøk til U-land i Afrika. Hun var involvert i bevegelsen for Colonial Freedom (MCF), som ble grunnlagt i 1954, og jobbet sammen med flere andre kjente kommuniser som f.eks. Kwame Nkrumah og Jomo Kenyatta fra Afrika.