Katharine Kerr

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Katharine Kerr
Født3. okt. 1944[1]Rediger på Wikidata (79 år)
Cleveland
BeskjeftigelseSkribent, romanforfatter, science fiction-forfatter, rollespillutvikler
Utdannet vedStanford University
NasjonalitetUSA
SpråkEngelsk[2]
DebutDaggerspell
Debuterte1986
Aktive år1986
Nettstedhttp://www.deverry.com/

Katharine Kerr (født 1944) er en amerikansk forfatter fra Cleveland i Ohio. Kerr skriver litteratur innenfor sjangeren science fiction og fantasy, og er mest kjent for sin serie der handlingen er satt i det fiktive landet Deverry.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Katharine Kerr ble født i Cleveland, Ohio. Pikenavnet er Katharine Nancy Brahim. Hun har selv fortalt at familien føler seg mer som «britisk» enn amerikansk. Hun beskriver den manglende evnen hennes til å klare stave riktig fordi hun utelukkende har lært å lese britiske bøker i et amerikansk system. Da hun fortsatt var skolepike flyttet familien til Santa Barbara i California. I 1969 flyttet hun til San Francisco Bay Area, før hun flyttet igjen til San Francisco alene.

Kerr studerte i en lang tid ved Stanford University, men droppet ut på midten av sekstitallet for å delta i flere revolusjoner. Hun har jobbet i noen lavlønnetjobber, inkludert arbeid på postkontor. I 1973 møtte hun Howard Kerr, en gammel venn fra videregående skole. De giftet seg samme år. I 1979 ga en venn av Katharine henne det første fantasy-rollespillet, som hun omtaler som «den fatale gave." Gaven førte til en fascinasjon med spill beregnet til fantasykategorien, som etterhvert førte henne til å skrive artikler for spillmagasiner. Hun tilbrakte mye tid som redaktør i Dragon magazine og bidro til å lage spillmodeller for både TSR, Inc. og Chaosium. Hun er medforfatter av eventyret "Legacy of Blood for Dungeons & Dragons". Katharine dedikerer nå sitt liv utelukkende til fiksjon, og er spesielt kjent for sine romaner om det fiktive landet Deverry..[3]

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

  • Daggerspell (1986)

Legenden om Deverry:

  • Sølvdolkens Skygge
  • Dragens Skygge 1 og 2
  • Morgengryets Skygge

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Internet Speculative Fiction Database, ISFDB forfatter-ID 416, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb150310310; Autorités BnF; besøksdato: 10. oktober 2015; BNF-ID: 150310310.
  3. ^ Katharine Kerr's Home Page - Biography. «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 25. juli 2009. Besøkt 3. september 2009. . Retrieved on 2013-07-30.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]