Kari Schibevaag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kari Schibevaag
Født25. oktober 1978 (40 år)
Nasjonalitet Norge
Rytterinformasjon
DisiplinKiteboarding
Høyde163 cm
Meritter
VMNi (snøkiting), syv (kitesurfing)
Nasjonal mestertre

Kari Schibevaag (født 25. oktober 1978 i Stavanger) er en tidligere norsk kiteboarder og flere ganger verdensmester både innen snøkiting og kitesurfing på vann.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Schibevaag er født og oppvokst i Stavanger. Hun har en eldre og en yngre bror. Hun var tidlig allsidig innen idrett, men valgte i tenårene å satse på håndball. Etter to kneskader måtte hun gi opp håndballen og tok opp studier. Hun utdanner seg til barnevernspedagog, og arbeider som det fra 2001. Hun blir samtidig instruktør ved Tryvann skiskole, og kom der i kontakt med miljøet innen Kiteboarding. Hun forsøkte først snøkiting.

Hun deltok under VM i snøkiting i Frankrike i 2008 og vant. Etter at barnevernsinstitusjonen hun arbeidet ved brant ned, bestemte hun seg for å satse profesjonelt på kiteboarding, både på snø og vann.

I verdenscupen i kiteboarding (på vann) i 2009 vant hun en rekke konkurranser, og hadde topplasseringer innen fartsdisiplinen race, fristil og bølgekiting, og vant cupen sammenlagt. Hun ble da den første til å nå toppen både på vann og snø. I 2010 vant hun som første kiter verdenscupen i snøkiting både på ski og på snowboard.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]