Kari Schibevaag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kari Schibevaag
Født25. oktober 1978 (44 år)
Norge Madla, Stavanger
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Rytterinformasjon
DisiplinKiteboarding
Høyde163 cm
Meritter
VMNi (snøkiting), syv (kitesurfing)
Nasjonal mestertre

Kari Schibevaag (født 25. oktober 1978 i Stavanger) er en tidligere norsk kiteboarder og flere ganger verdensmester både innen snøkiting og kitesurfing på vann.

Schibevaag er født og oppvokst i Stavanger. Hun var tidlig allsidig innen idrett, men valgte i tenårene å satse på håndball. Etter to kneskader måtte hun gi opp håndballen. Hun utdanner seg til barnevernspedagog fra 2001. Hun var samtidig instruktør ved Tryvann skiskole, og kom der i kontakt med miljøet innen Kiteboarding. Hun forsøkte først snøkiting.

Hun deltok under VM i snøkiting i Frankrike i 2008 og vant. Etter at barnevernsinstitusjonen hun arbeidet ved brant ned, bestemte hun seg for å satse profesjonelt på kiteboarding, både på snø og vann.

I verdenscupen i kiteboarding (på vann) i 2009 vant hun en rekke konkurranser, og hadde topplasseringer innen fartsdisiplinen race, fristil og bølgekiting, og vant cupen sammenlagt. Hun ble den første til å nå toppen både på vann og snø. I 2010 vant hun som første kiter verdenscupen i snøkiting både på ski og på snowboard. Hun er åtte ganger verdensmester kitesurfing og elleve ganger verdensmester i snøkiting.[1]

Hun er bosatt i Ramberg i Flakstad kommune (Lofoten).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Lena Eidem: Veksler mellom å bo i en ombygd container og en bobil - Aftenposten 5. desember 2020

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]