Karen (Kenya)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Karen
Nairobi KarenBlixenMuseum 1.JPG
Karen Blixens kaffefarm M’Bogani
LandKenya Kenya

Karen
1°19′11″S 36°41′56″Ø

Karen er en forstad til Nairobi i Kenya, den ligger sydvest av byens sentrum, ved åsene kalt Ngong.

Det er en alminnelig oppfatning at forstaden har fått navn etter Karen Blixen, den danske forfatter av boken Mitt Afrika, Hun kom til stedet i 1914 som Karen Dinesen for å gifte seg med den danske baron Bror von Blixen-Finecke, en storviltjeger som da var bosatt i Kenya. De bosatte seg på en større farm i Nairobis utkant, i området Ngong og etterhvert anla hun en kaffeplantasje på farmen.

Blixen forlot Kenya i 1931 og en eiendomsutvikler, Remy Martin, kjøpte farmen og parsellerte den ut til boligtomter for Nairobis raskt voksende befolkning. Han navnsatte hele området etter Blixen.

Blixens hjem står fremdeles og er i dag museum, Karen Blixen Museum (Kenya).

Folketellingen i 2010 viste at Karen fortsatt i en stor grad er befolket av utlendinger med bakgrunn fra USA, Tyskland, Japan og Skandinavia og deres familier. Andre innbyggere er blant annet hvite kenyanere av europeisk opprinnelse.[1] Fram til 1980 var innbyggerne i Karen hovedsakelig britiske statsborgere.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «White Mischief», The Guardian 2. november 2001, besøkt 19. desember 2014
  2. ^ Danielle De Lame, i boken Nairobi Today: The Paradox of a Fragmented City, s. 177. «Karen was earlier an integral part of Ngong County. Nairobi acquired the status of City in 1950, which led to a redefinition of the counties, and in 1962, Karen was placed under the administration of the City Council.»