Kaltham Alexander Lie

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kaltham Alexander Lie
Kaltham.6 juni 2008.jpg
Født1962Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse LGBT-aktivistRediger på Wikidata

Kaltham Alexander Lie (født 1962) er en norsk-irakisk aktivist best kjent for å være den første muslimen som har stått offentlig fram som homofil i Norge. Lie stod først fram som homofil da han var 17 år og bodde i Sør-Irak, men fikk politisk asyl i Norge i 1992 etter å ha blitt forsøkt reorientert med tvang over lengre tid. Lie arbeider blant annet med organisasjonen Skeiv Verden og er en av de viktigste modellene i Queerkunsts delprosjekt «JHVH – jeg ER», i samarbeid med Skeiv verden. Denne utstillingen tar for seg religionenes undertrykking av religiøse homofile.

Sitater[rediger | rediger kilde]

  • «Islamske religiøse bør gå rundt til alle skoler i Norge for å fortelle at det er i strid med islam å plage homofile og være uhøflig overfor dem.»
  • «Vi homofile har lov til å klage og si fra når vi føler at vi blir tråkket på og truffet rett i ansiktet med usanne historier,som at vi er Satans sønner og ikke våre fedres sønner.»

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


personDenne person- og LHBTrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.