KSK Beveren

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
KSK Beveren
Koninklijke Sportkring Beveren
Stiftet1. juli 1934
Nettsidehttp://www.kskbeveren.be/nl/index.php/
Oppløstjuni 2002
Idrettsgren(er)Fotball
KallenavnLille Anderlecht
HjemmebaneFreethiel stadion
Kapasitet12 930
LandBelgia
StedBeveren
Hjemmedrakt
Bortedrakt

Koninklijke Sportkring Beveren, også kjent som KSK Beveren, var en belgisk fotballklubb fra byen Beveren i Øst-Flandern. Klubben var spesielt kjent for sin talentutvikling av målvakter, og fikk frem spillere som Jean-Marie Pfaff, Filip De Wilde, Geert De Vlieger, Erwin Lemmens og Tristan Peersman, som alle fikk landskamper for Belgias herrelandslag i fotball. Klubben ble grunnlagt i juli 1934 og lagets draktfarger var gul med lyseblå ermer på skjorten og lyseblå underdel. Klubben spilte sine hjemmekamper på Freethiel stadion.

I perioden mellom 2002 og 2006 var en stor andel av klubbens spillere av ivoriansk bakgrunn grunnet en samarbeidsavtale med ASEC Mimosas. De mest kjente spillerne som gikk fra ASEC Mimosas til Beveren var Emmanuel Eboué og Yaya Touré. I perioden mellom 2001 og 2006 hadde klubben et samarbeid med den engelske klubben Arsenal FC, som innebar utlånsavtaler og vennskapskamper mellom de to klubbene.

KSK Beveren spilte sist i landets høyeste divisjon Jupiler League under 2006/2006-sesongen, men ble deretter degradert til andredivisjon og fikk siden problemer med økonomien. Kun noen måneder før 2010/2011-sesongen skulle sparkes igang ble klubbens lisens trukket tilbake av det belgiske fotballforbundet på grunnlag av økonomi, noe som førte til at KSK Beveren tok kontakt med den lokale konkurrenten KV Red Star Waasland angående en sammenslåing. Denne sammenslåingen ble dannet i juni 2002 under navnet Waasland-Beveren, som overtok Beverens plass i seriesystemet.

Meritter[rediger | rediger kilde]

Kjente spillere med en fortid i klubben[rediger | rediger kilde]