Justice League (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Justice League
Justice League
Generell informasjon
Sjangereventyr, fantasy, action
Utgivelsesår17. november 2017 (USA)
Prod.landUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørZack Snyder
ProdusentDeborah Snyder, Charles Roven
ManusforfatterChris Terrio
MusikkJunkie XL
SjeffotografFabian Wagner
Foran kamera
MedvirkendeHenry Cavill
Ben Affleck
Jason Momoa
Annen informasjon
Budsjett265 mill. USD
Prod.selskapDC Entertainment
Warner Bros.
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Justice League er en amerikansk eventyr- og actionfilm fra 2017, regissert av Zack Snyder, med Henry Cavill, Ben Affleck og Jason Momoa i hovedrollene. Filmen er den femte i DC Extended Universe, en filmserie basert på DCs tegneserier. I Justice League må Bruce Wayne (Ben Affleck) og Diana Prince (Gal Gadot) samle såkalte metahumans, mennesker med superkrefter, for å forsvare jorden mot superskurken Steppenwolf.

Filmen hadde kinopremiere i 17. november 2017 i USA.[1]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

For tusenvis av år siden hadde Steppenwolf og hans legioner av Parademons forsøkt å ta over jordkloden ved å bruke de kombinerte energiene til de tre moder-boksene. Men dette forsøket ble forpurret av en samlet allianse, inkludert de olympiske gudene, Amazoner, Atlanteaner, menneskeheten og utenomjordiske vesener. Etter at Steppenwolf og hæren ble forhindret, ble moder-boksene skilt fra hverandre og skjult på forskjellige steder. For tiden er menneskeheten fremdeles i sorg to år etter dødsfallet til Supermann, noe som utløste en moder-boks og Steppenwolf`s retur til jorden.

Steppenwolf tar deretter sikte på å gjenvinne gunst hos sin tidligere mester Darkseid, og samle alle moder-boksene for å danne "enheten" som kan ødelegge jordens økologi og forandre jorden til å ligne på Steppenwolf`s hjemverden. Steppenwolf får tak i en "moder-boks" fra Themyscira, og dronning Hippolyta til å advare sin datter Diana. Diana slutter seg til Bruce Wayne i et forsøk på å forene flere andre til deres sak: Wayne går etter Arthur Curry og Barry Allen, mens Diana kontakter Victor Stone. Wayne klarer ikke å overtale Curry, men Allen virker interessert for å bli med på laget. Diana klarer i utgangspunktet ikke å overtale Stone til å bli med. Men han blir senere med etter at hans far Silas og flere andre blir kidnappet av Steppenwolf, som ønsker seg moder-boksen som blir beskyttet av menneskeheten.

De får informasjo fra kommissær James Gordon, og oppdager Steppenwolf`shær i et forlatt anlegg under Gotham. Selv om gruppen klarer å redde de kidnappede ansatte, blir hele anlegget oversvømmet i løpet av konflikten. Bruce Wayne bestemmer seg for å bruke en moder-boks for å gjenopplive Supermann, som kan hjelpe dem med å bekjempe Steppenwolf`s invasjon. Clark Kent`s kropp graves opp, men hans minner som Supermann har imidlertid ikke kommet tilbake. Batman sender ham til Lois Lane i Smallville, hvor minnene hans kommer sakte tilbake. Men i alt dette bråket blir en moder-boks stående ubevoktet, slik at Steppenwolf kan få tak i den.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Henry Cavill (Clark Kent / Superman)
Ben Affleck (Bruce Wayne / Batman)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Justice League» (engelsk). comingsoon.net. CraveOnline. Besøkt 17. mai 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]