Jul på Bjørnefjell

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jul på Bjørnefjell (engelsk: Christmas on Bear Mountain) var en historie som kom ut i 22. juli 1947, og kom til Norge i DD & co 26 1957 og DD & co 1 1958.

Dette var den første historien om Onkel Skrue. Den ble laget av Carl Barks. Det var egentlig ikke meningen at Onkel Skrue skulle bli til en figur som ofte skulle komme i Donald-historiene. Han var mye gjerrigere den gangen og man fikk ikke vite i den historien at han hadde så mye penger, bare at han var rik.

Handling[rediger | rediger kilde]

Som vanlig har ikke Donald Duck nok penger til å feire jul sammen med sine tre nevøer Ole, Dole og Doffen. Men de blir uventet invitert av deres veldig rike onkel Skrue til hans hytte på Bear Mountain. Den rike anden vil kvitte seg med sin egen kjedsomhet denne julen ved å teste nevøens tapperhet, og planlegger å kle seg ut som en bjørn.

Men en liten bjørnunge smyger seg inn i hytta, samtidig som nevøene er opptatt med et juletre. Til slutt kommer bjørnemoren og leter etter ungen sin, og skremmer hele Duck-familien ut av hytta. Bjørnene spiser opp all maten i huset, og sovner foran peisen. Duck-familien må derfor legge en plan for å få bjørnene ut av hytta.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]