Joshua Slocum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Joshua Slocum
Slocums båt «The Spray»

Joshua Slocum (født 20. februar 1844 – død den 14. november eller kort tid etter 14. november,1909) var den første som seilte jorden rundt alene. Han utgav boken Sailing Alone Around the World etter denne jordomseilingen. Båten han brukte het «The Spray».

Boken, som er utgitt på norsk under tittelen Første mann rundt jorden alene er en interessant og spennende beretning om en seilas som startet i 1895. Med datidens hjelpemidler var dette noe helt annet enn tilsvarende prosjekter i ny tid. Det å holde stø kurs natt og dag, uten autopilot eller vindror, helt alene over alle hav, er ganske ubegripelig. Det er en bragd som antakelig overgår mange kjente ekspedisjoner til havs, men den er pussig nok likevel ukjent for de fleste nordmenn.

Han forliste og omkom under en seilas til de vestindske øyer i 1909, men er ikke blitt funnet. Han ble erklært død i 1924.

Linken under Eksterne lenker inneholder opplysninger om Joshua Slocums liv, og det er også annet aktuelt stoff for de som drømmer om eller planlegger jordomseiling:

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]