Jon Storm-Mathisen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Jon Storm-Mathisen (født 16. januar 1941) er en norsk hjerneforsker. Han er professor emeritus i medisin ved Avdeling for anatomi ved Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo. Storm-Mathisen var tidligere nestleder for Senter for molekylærbiologi og nevrovitenskap. Han gikk av med pensjon i 2011.

Han har mottatt Anders Jahres medisinske pris i 2006 for sin banebrytende forskning på signalstoffer i hjernen.[1] I begrunnelsen for utdelingen sto det at Jon Storm-Mathisen har vist at nerveceller i hjernen kommuniserer ved bruk av aminosyren glutamat som signalstoff, noe som var overraskende. Han mottok også Universitetet i Oslos forskningspris i 2004, med begrunnelse at han var grunnleggende for det nå blomstrende miljøet innen nevrobiologi.[2] Han er en av Norges mest siterte forskere, og var i 2010 en av fjorten forskere ved norske institusjoner som er rangert som highly cited i ISI-indeksen[3] Han er leder for Kavli-priskomiteen for nevrovitenskap.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Jon Storm-Mathisen tildelt Jahreprisen». Universitetet i Oslo. Besøkt 7. mai 2008. 
  2. ^ «Jon Storm-Mathisen tildelt UiOs forskingspris». Universitetet i Oslo. Besøkt 7. mai 2008. 
  3. ^ ISIHiglyCited

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Glutamat – et sant eventyr; Glutamate – a true fairytale

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)