John Plaster

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
John Plaster
Født1949
Utdannet ved University of Minnesota
Beskjeftigelse Soldat
Nasjonalitet USA
Medlem av U.S. Army Special Forces
Utmerkelser Bronze Star Medal, Purple Heart, Air Medal
TroskapUSA USA
Militær gradMajor
EnhetUnited States Army Special Forces, Military Assistance Command-Vietnam Studies and Observations Group (MACV-SOG)
Deltok iVietnamkrigen

John L. Plaster (født 1949) er en tidligere offiser i US Army Special Forces som regnes som en av de ledende skarpskytterekspertene i verden.

Plaster ble uteksaminert fra videregående skole i 1967. Han var utdannet som sersjant i de amerikanske spesialstyrkene. Han hadde tre tjenesteturer til Vietnam. Han ble såret en gang og dekorert fire ganger. Han pensjonerte seg fra militæret med grad som major. Plaster er en høyt dekorert krigsveteran fra Vietnamkrigen og han var med-grunnlegger en anerkjent skole for snikskyttere som utdanner militært personell. Han er også forfatter av boken The Ultimate Sniper: An Advanced Training Manual for snikskyttere fra militæret og politiet.

Plasters militære erfaring førte også sniksskytter-instruktør for mange amerikanske statlige etater som Federal Bureau of Investigation, US Marshals, Navy SEALs og US Marine Corps. Utenlandske enheter som har gått i lære hos Plaster inkluderer Royal Canadian Mounted Police og enheter innenfor det spanske militæret. Siden 1993 har Plaster vært en snikskytter-instruktør ved Gunsite Training Center i Paulden, Arizona. Han har også vært dommer og ansvarlig for flere amerikanske og europeiske konkurranser og mesterskap for skarpskyttere. Plaster har en bachelorgrad i journalistikk. Hans erfaringer var med på å legge grunnlag for videospillet Call of Duty: Black Ops.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]