John Larsson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
John Larsson
Født2. april 1938 (81 år)
Sverige
Beskjeftigelse Salmedikter
Nasjonalitet Sverige
Medlem av Frelsesarmeen

John Larsson [1](født 2. april 1938 i Sverige) var Frelsesarmeens 17. general (2002–2006).

John Larsson er svensk statsborger, og både foreldrene og besteforeldrene hans hadde ledende stillinger i Frelsesarmeen i en rekke land. Hans bestefar var kommandør Karl Larsson, mens hans foreldre var kommandør Sture Larsson, mens han mor var lyrikeren Flora Larsson. John Larsson tilbragte oppvekstårene i mange forskjellige land: Sverige, Danmark, Chile og Argentina. Han gikk ut fra Upper Norwood Corps i Storbritannia og ble offiser i Frelsesarmeen i 1957. John Larsson gikk ut fra London University med en BD grad.

Karriere[rediger | rediger kilde]

John Larsson tjenestegjorde i ett år som leder for en frelsesarmé-menighet i Nord-England, så var han i syv år ved Frelsesarmeens offisersskole i London før han igjen ble menighetsleder. Han giftet seg med kaptein Freda Turner i 1969 mens han var menighetsleder ved Ealing korps.

I 1980 fikk han og hans kone beordring til Sør-Amerikas vest territorium som henholdsvis sjefssekretær og territorial hjemforbundssekretær. I 1984 fikk de beordring til Frelsesarmeens internasjonale offisersskole i London som rektor og bibliotekar og i 1988 til tjeneste ved det internasjonale hovedkvarteret. John Larsson var her assistent til sjefssekretæren for administrativ planlegging i Storbritannia.

Etter dette fikk de beordringer som territorialleder og territorial leder for kvinneorganisasjonene, de hadde disse funksjonene i tre territorier: I 1990 i Storbritannia med Irland, i 1993 i New Zealand, Fiji og Tonga territoriet og i 1996 til Sverige] og Latvia territoriet. I 1999 ble John Larsson internasjonal sjefssekretær (stabssjef), og Freda verdenssekretær for kvinneorganisasjonene.

John Larsson ble general (verdensleder) for Frelsesarmeen i 2002. Han gikk av med pensjon 1. april 2006.

Komponist og forfatter[rediger | rediger kilde]

John Larsson har sammen med tidligere General John Gowans laget 10 musikaler – der sistnevnte har stått for teksten, mens Larsson har skrevet musikken. De fleste av disse musikalene er oversatt til norsk, og flere av dem har vært fremført bl.a. av Jeløy Folkehøyskole. John Larsson har også skrevet en rekke bøker:

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Forgjenger:
 John Gowans 
General for Frelsesarmeen
Etterfølger:
 Shaw Clifton