Jevgenij Sjaposjnikov

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jevgenij Sjaposjnikov
Shaposhnikov170.png
Født3. februar 1942 (77 år)
Bolsjoj Log
Utdannet ved Kozhedub University of the Air Force, Gagarin Air Force Academy
Beskjeftigelse Politiker, militær
Parti Sovjetunionens kommunistiske parti
Nasjonalitet Russland, Sovjetunionen
Medlem av Sentralkomiteen i det sovjetiske kommunistpartiet
Utmerkelser
15 oppføringer
Æresordenen, Den røde stjernes orden, 2. klasse av Ordenen for tjenester til fedrelandet i de væpnede styrker, 3. klasse av Ordenen for tjenester til fedrelandet i de væpnede styrker, Medaljen for styrking av det væpnede brorskap, Medaljen for veteraner i Sovjetunionens væpnede styrker, Medalje ved Moskvas 850-årsjubileum, Merited Military Pilot of the Russian Federation, Medaljen til minne om 100-årsdagen for Vladimir Iljitsj Lenin, Jubileumsmedaljen i anledning av 20-året for seieren i den store fedrelandskrigen 1941–1945, Jubileumsmedaljen for den russiske flåtes 300-årsjubileum, Jubileumsmedaljen for 50-året for Sovjetunionens væpnede styrker, Jubileumsmedaljen for 60-året for Sovjetunionens væpnede styrker, Jubileumsmedaljen for sytti år med Sovjetunionens væpnede styrker, Medal "For Impeccable Service"

Jevgenij Ivanovitsj Sjaposjnikov (russisk Евгений Иванович Шапошников) (født 3. februar 1942 i Rostov oblast) er en russisk forsvarsleder og forretningsmann. Han var den siste forsvarssjef før Sovjetunionen kollapset. Hans kone Zemfira er Maria Amelies tante på hennes fars side.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Her er mannen som sendte Maria ut av Russland, Dagbladet, publisert 21.01.2011


Forgjenger:
 Dmitrij Jazov 
Sovjetunionens forsvarsminister
Sovjetunionens riksvåpen

Etterfølger:
 Ingen 
politikerstubbDenne biografien om en politiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.