Jesper Egemar

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jesper Egemar
Født20. september 1965Rediger på Wikidata (55 år)
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Bokkunstprisen (2002)Rediger på Wikidata

Jesper Christian Egemar (født 20. september 1965 i Oslo) er en norsk frilans grafisk designer. Han har blant annet laget en mengde bokomslag for norske forlag. Jesper Egemar var med å starte designerfellesskapet Blæst design i Oslo i 2005.

Priser og utmerkelser[rediger | rediger kilde]

Han har fått flere priser i Årets vakreste bøker for arbeidene sine. I 2002 fikk han Bokkunstprisen. Sammen med fotografen Jo Michael de Figueiredo og forfatteren Ivo de Figueiredo mottok han Kulturdepartementets pris for beste fagbok for ungdom utgitt i 2008, for boken Støv – en bok om Henrik Wergeland.[1]

Undervisning[rediger | rediger kilde]

Jesper Egemar har også undervist i grafisk design, typografi og redaksjonell design ved Høgskolen i Gjøvik og Kunsthøgskolen i Oslo. Han bor i Asker i Akershus.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur utgitt i 2008 : Juryens begrunnelser for bokåret 2008». Norsk barnebokinstitutt. 20. mars 2009. Besøkt 15. november 2017. «Boka som gikk av med seieren, var Støv – en bok om Henrik Wergeland av Ivo de Figueiredo, med fotografier av Jo Michael de Figueiredo, og design av Jesper Egemar. Figueiredo befester her sin posisjon som en spesiell og kvalitetssikker fagbokforfatter for barn og unge. ”Støv” er en original bok, som både i tekst og visuelt uttrykk utpeker seg som noe veldig annerledes innenfor kategorien fagbok for ungdom.» 


Forrige mottaker:
Harald Nordberg
Vinner av Bokkunstprisen
Neste mottaker:
Fam Ekman
personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)