Jennifer Government: NationStates

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Jennifer Government: NationStates
URLnationstates.net
Kommersielt?Ja
Type nettstedNettleserbasert onlinespill
RegistreringGratis
Tilgjengelige språkEngelsk
EierMax Barry
InntektReklame, boksalg
Nåværende statusAktivt

Jennifer Government: NationStates er et nettleserbasert onlinespill hvor man kan innta rollen som statssjef. Alle aspekter ved spillet er gratis, og driften finansieres gjennom reklame og boksalg. Spillet ble lansert den 22. november 2002 og er i utgangspunktet basert på den australske forfatteren Max Barrys dystopiske roman Jennifer Government fra 2003.[1]

Spillet[rediger | rediger kilde]

Man må registrere minst én nasjon for å spille, og man kan selv velge navn, flagg, styreform, regjeringstype, valuta og motto. Ved opprettelsen blir også alle spillere bedt om å fylle ut et skjema med en rekke påstander som man kan si seg enig eller uenig i, slik at nasjonen deretter kan klassifiseres politisk. Senere må man også ta stilling i politiske saker (issues) som påvirker denne klassifikasjonen, og de oftest humoristiske alternativene gir ekstreme utslag. Alle nasjoner har en egen presentasjonsside som er tilgjengelig for alle spillere, og her genereres automatisk en forholdsvis humoristisk tekst ut fra de politiske avgjørelsene som er tatt av spilleren. I takt med nasjonens alder øker også innbyggertallet, som kan nå absurde høyder, automatisk. Det genereres også et kort skjema som viser grader av sivile rettigheter, politisk frihet og økonomisk styrke. Man kan registrere et ubegrenset antall nasjoner.

Alle spillere har muligheten til å søke medlemskap i Verdensforsamlingen (World Assembly), men bare for én nasjon om gangen. Resolusjoner i Verdensforsamlingen utformes av spillerne og implementeres i alle medlemsland ved vedtak. Verdensforsamlingen er videre delt inn i Generalforsamlingen og Sikkerhetsrådet. Verdensforsamlingen ble opprettet den 1. april 2008 og avløste det som tidligere het Forente nasjoner (United Nations), hvilket ble mottatt som en aprilspøk av spillermiljøet. Den 2. april viste det seg imidlertid at spilleier Max Barry hadde mottatt en klage fra virkelighetens Forente nasjoner med henvisninger til opphavsretten.[2] Alle resolusjoner vedtatt av FN i spillet ble henlagt, og Verdensforsamlingen begynte fra bunnen av.

Alle nasjoner er lokaliserte i såkalte regioner, som man står fritt til å flytte mellom. Mange regioner representerer et bestemt politisk syn eller en virkelig stat. Endel regioner har egne internettbaserte foraer uten tilknytning til spillets internettside, og de mest avanserte av disse har egne brukerstyrte og fullutviklede politiske systemer. I slike regioner vil nasjonene samhandle mer som borgere i én nasjon. Medlemmer av Verdensforsamlingen kan til enhver tid gi sin støtte (endorsement) til ett annet medlem i sin region, og den som til enhver tid har størst støtte, vil fungere som regionens delegat til Verdensforsamlingen. Den regionale delegaten har et stemmetall i Verdensforsamlingen tilsvarende regionens totale antall medlemmer.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Bolton, Greg (7. mars 2005). «States of Mind». CBC. Besøkt 30. juni 2011. 
  2. ^ Barry, Max (2. april 2008). «The United Nations vs Me». maxbarry.com. Besøkt 30. juni 2011. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]