Jan Oddvar Skisland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jan Oddvar Skisland
Født18. juli 1958 (63 år)
Beskjeftigelse PolitikerRediger på Wikidata
Parti Arbeiderpartiet
Kristelig Folkeparti
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Kristiansands ordfører
2003-2007
ForgjengerBjørg Wallevik
EtterfølgerPer Sigurd Sørensen
2020 -
ForgjengerHarald Furre

Jan Oddvar Skisland (født 18. juli 1958) er lokalpolitiker og ordfører i Kristiansand.

Han representerer Arbeiderpartiet og ble valgt til ordfører første gang i 2003 for Kristelig Folkeparti som han da representerte. Han etterfulgte Bjørg Wallevik fra Høyre. Når det gjaldt personlige stemmer ved valget, kom han på andreplass med 2 841 personlige stemmer, slått av Wallevik, som fikk 3 505 stemmer. Han ble valgt til ordfører i et valgteknisk samarbeid med SV og Arbeiderpartiet, som fikk varaordføreren, Bjarne Ugland.

Ved kommunevalget i 2011 gjorde Skisland comeback som lokalpolitiker, denne gang representerte han Arbeiderpartiet. Ved kommunevalget i 2019 var han ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i den nye storkommunen Kristiansand[1]. Skisland er ordfører i "nye Kristiansand" f.o.m 1.1 2020. Han er dermed første Arbeiderparti-ordfører i byen siden 1948.

Skisland er cand.theol. og har hovedfag fra Norges idrettshøgskole. Før han ble ordfører, var han tilsatt på Høgskolen i Agder og gikk til stillingen som toppsjef i Start, før han ble fakultetsdirektør i Universitetet i Agder.

Som ordfører i sin første periode arbeidet Skisland særlig medarbeidet for å finne løsninger for sykkel og kollektivtrafikk i Kristiansand, samt legge til rette for flere turmuligheter. Han var leder av Agderrådets universitetskomité fra 2004 til 2007.

Han har også hatt en rekke styreverv i blant annet i Friluftsrådenes landsforbund, Sørlandet sykehus, Protestfestivalen og MF Vitenskapelige Høyskole.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Derfor vil han bli ordfører igjen». Fædrelandsvennen. Besøkt 6. mars 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Forgjenger:
 Harald Furre 
Kristiansands ordfører (Ap)
(2020–)
Etterfølger:
 - 
Forgjenger:
 Bjørg Wallevik 
Kristiansands ordfører (KrF)
(2003–2007)
Etterfølger:
 Per Sigurd Sørensen