Jan Oddvar Skisland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jan Oddvar Skisland
Født18. juli 1958 (63 år)
Beskjeftigelse PolitikerRediger på Wikidata
Embete Ordfører i Kristiansand (2003– 2007), ordfører i Kristiansand (1. januar 2020)
Parti Arbeiderpartiet
Kristelig Folkeparti
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Kristiansands ordfører
2003-2007
ForgjengerBjørg Wallevik
EtterfølgerPer Sigurd Sørensen
2020 -
ForgjengerHarald Furre

Jan Oddvar Skisland (født 18. juli 1958) er lokalpolitiker og ordfører i Kristiansand. Han representerer Arbeiderpartiet. Han ble valgt til ordfører første gang i 2003 for Kristelig Folkeparti som han da representerte. Han etterfulgte Bjørg Wallevik fra Høyre. Når det gjaldt personlige stemmer ved valget, kom han på andreplass med 2 841 personlige stemmer, slått av Wallevik, som fikk 3 505 stemmer. Han ble valgt til ordfører i et valgteknisk samarbeid med SV og Arbeiderpartiet, som fikk varaordføreren, Bjarne Ugland. Ved kommunevalget i 2011 gjorde Skisland comeback som lokalpolitiker, denne gang representerte han Arbeiderpartiet. Ved kommunevalget i 2019 var han ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i den nye storkommunen Kristiansand[1]. Skisland er ordfører i "nye Kristiansand" f.o.m 1.1 2020. Han er dermed første Arbeiderparti-ordfører i byen siden 1948.

Skisland er cand.theol. og har hovedfag fra Norges idrettshøgskole. Før han ble ordfører, var han tilsatt på Høgskolen i Agder og gikk til stillingen som toppsjef i Start, før han ble fakultetsdirektør i Universitetet i Agder. Skisland tok ikke gjenvalg etter sin første periode som ordfører.

Som ordfører i sin første periode arbeidet Skisland med en rekke saker han var opptatt av. Særlig gjaldt det å finne løsninger for sykkel og kollektivtrafikk i Kristiansand, samt legge til rette for flere turmuligheter. Han var leder av Agderrådets universitetskomité fra 2004 til 2007.

Han har også hatt en rekke styreverv i blant annet Friluftsrådenes landsforbund, Sørlandet sykehus, Protestfestivalen og MF Vitenskapelige Høyskole.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Derfor vil han bli ordfører igjen». Fædrelandsvennen. Besøkt 6. mars 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Forgjenger:
 Harald Furre 
Kristiansands ordfører (Ap)
(2020–)
Etterfølger:
 - 
Forgjenger:
 Bjørg Wallevik 
Kristiansands ordfører (KrF)
(2003–2007)
Etterfølger:
 Per Sigurd Sørensen