Jan Oddvar Skisland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jan Oddvar Skisland
Født18. juli 1958 (61 år)
Beskjeftigelse Politiker
Parti Arbeiderpartiet
Kristelig Folkeparti
Nasjonalitet Norge
Kristiansands ordfører
2020
ForgjengerHarald Furre
2003-2007
ForgjengerBjørg Wallevik
EtterfølgerPer Sigurd Sørensen

Jan Oddvar Skisland (født 18. juli 1958) er lokalpolitiker og tidligere ordfører i Kristiansand. Han representerer Arbeiderpartiet. Han ble valgt til ordfører i 2003 for Kristelig Folkeparti som han da representerte. Han etterfulgte Bjørg Wallevik fra Høyre. Når det gjaldt personlige stemmer ved valget, kom han på andreplass med 2 841 personlige stemmer, slått av Wallevik, som fikk 3 505 stemmer. Han ble valgt til ordfører i et valgteknisk samarbeid med SV og Arbeiderpartiet, som fikk varaordføreren, Bjarne Ugland. Ved kommunevalget i 2011 gjorde Skisland comeback som lokalpolitiker, denne gang representerte han Arbeiderpartiet. Ved kommmunevalget i 2019 er han ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i den nye storkommunen Kristiansand[1]. Skisland er ordfører i "nye Kristiansand" f.o.m 1.1 2020

Skisland er cand.theol. og har hovedfag fra Norges idrettshøgskole. Før han ble ordfører, var han tilsatt på Høgskolen i Agder og gikk til stillingen som toppsjef i Start, før han ble fakultetsdirektør i Universitetet i Agder. Skisland tok ikke gjenvalg etter sin første periode som ordfører.

Som ordfører i sin første periode arbeidet Skisland med en rekke saker han var opptatt av. Særlig gjaldt det å finne løsninger for sykkel og kollektivtrafikk i Kristiansand. Han var leder av Agderrådets universitetskomité fra 2004 til 2007.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Derfor vil han bli ordfører igjen». Fædrelandsvennen. Besøkt 6. mars 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Forgjenger:
 Harald Furre 
Kristiansands ordfører (Ap)
(2020–)
Etterfølger:
 - 
Forgjenger:
 Bjørg Wallevik 
Kristiansands ordfører (KrF)
(2003–2007)
Etterfølger:
 Per Sigurd Sørensen