Jan Martin Nordbotten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Jan Martin Nordbotten (født 1982) er en norsk professor i matematikk.

Nordbotten er professor ved Matematisk institutt, Universitetet i Bergen. Han har forsket ved Princeton University, og publisert over 30 fagfellevurderte artikler.

Han fikk Meltzerprisen i 2004 for bidrag til matematisk og numerisk analyse av utfordringene ved CO2-lagring under havbunnen. Han ble også den første prisvinner av Society for Industrial and Applied Mathematics utmerkelse for fremragende forskning utført av yngre forskere innen geovitenskap i 2009.[1] I 2007 ble han av de 20 som fikk fireårsstipend som Yngre fremragende forsker av Norges forskningsråd. I 2012 ble han i Morgenbladets forskerkåring utpekt som en av de 11 mest fremtredende norske forskere under 40 år. I 2013 ble Nordbotten tildelt det VISTA-professoratet  fra Statoil og Det Norske Videnskaps-Akademi. I 2015  dro Nordbotten på langtur med full lønn. Det endte med at han ble kastet ut av Statoils eliteprogram.

Norbotten var med i TV-serien Norges smarteste som kopilot til programleder Nadia Hasnaoui. Hans bidrag[2] i programserien var korte videosnutter med forklaringer på vanlige kortslutninger i tankerekker og tips til deltakerne om hvordan de kunne løse oppgavene på best mulig måte.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Bergens Tidende: Her er Norges yngste professor, fredag 12. november 2010
  2. ^ «Norges smarteste: triks for bedre hukommelse». NRK. 18. september 2015. Besøkt 22. oktober.  Sjekk datoverdier i |besøksdato= (hjelp)