James R. Thompson jr.

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
James R. Thompson jr.
Offisielt NASA-portrett av James R. Thompson jr.
Født6. mars 1936Rediger på Wikidata
Greenville
Død7. nov. 2017Rediger på Wikidata (81 år)
BeskjeftigelseDirektør av
Marshall Space Flight Center
Utdannet vedUniversity of Florida
University of Alabama
Georgia Institute of Technology
UtdannelseBachelor grad luftfartsingeniør fra Georgia Institute of Technology, Master grad i maskinteknikk fra University of Florida, post-graduate arbeid i fluidmekanikk ved University of Alabama
NasjonalitetUSA
UtmerkelserNASA Distinguished Service Medal (1981)[1]
Holley Medal (1991)[2]

James R. Thompson jr. (født 6. mars 1936), best kjent som J.R. Thompson, var den femte administrerende direktøren for NASA Marshall Space Flight Center som ligger i Huntsville i Alabama.

Thompson ble født i Greenville i Sør-Carolina og ble uteksaminert fra Druid Hills High School i Atlanta i 1954. Han ble tildelt en bachelorgrad i flyteknikk fra Georgia Institute of Technology i 1958 og graden Master of Science som maskiningeniør fra University of Florida i 1963. Han har gjennomført alle kursene ved University of Alabama for å bli tildelt en doktorgrad i fluidmekanikk.

Thompson tjenestegjorde som løytnant i den amerikanske marinen mellom 1958 og 1960. Mens han var i den amerikanske marinen var han stasjonert i Green Cove Springs, Florida, som en administrativ offiser i Atlanterhavsflåten. Thompson ble tildelt medaljen Distinguished Service Medal i 1981 for hans arbeid sammen med NASA. Thompson ble også valgt som visedirektør for NASA og hadde denne posisjonen fra 6. juli 1989 til 8. november 1991. Han forlot alle sine posisjoner og verv i NASA i 1991 for å begynne i den private luftfartssektoren.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ searchpub.nssc.nasa.gov[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ www.asme.org[Hentet fra Wikidata]