Daniel Mulville

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Daniel Mulville
Daniel R. Mulville, at desk.jpg
Født1939
Utdannet ved George Washington University, Catholic University of America
Beskjeftigelse Ingeniør

Daniel Mulville er en amerikansk ingeniør som for en kortere periode fungerte som administrerende direktør for den amerikanske romfartsorganisasjonen National Aeronautics and Space Administration (NASA) tidlig på 2000-tallet.

Mulville studerte til en bachelorgrad i maskinteknikk i 1962, en mastergrad i ingeniørfag i 1966 fra George Washington University og en doktorgrad i konstruksjonsmekanikk fra det Catholic University of America i 1974. Han studerte også ved Industrial College som var en del av det amerikanske forsvaret i 1986. Mulville arbeidet som ingeniør for NASA fra 1995 til 1999. Han var i denne posisjonen ansvarlig for total gjennomgang av den tekniske beredskapen og gjennomføringen av alle romfartsprogrammer for NASA.

Han var en kortere periode konstituert administrator for NASA, en posisjon som han ble tildelt den 19. november 2001, som følge av oppsigelsen til Daniel Goldin som tidligere administrator. Mulville satt som administrerende direktør for NASA frem til Sean O'Keefe ble bekreftet av det amerikanske senatet til denne posisjonen, den 21. desember 2001. Mulville ble tildelt flere medaljer og utmerkelser, blant disse var Distinguished Service Medal, Outstanding Leadership Medal og Distinguished Executive Rank Awards.