Lori Garver

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Lori Garver
Lori Garver official portrait.jpg
Født22. mai 1961 (57 år)
Lansing, Michigan, USA
Ektefelle David Brandt
Barn 2
Utdannet ved George Washington University, Colorado College
Utdannelse · BA i Statsvitenskap og økonomi fra Colorado College
 · MA i Vitenskap, teknologi og samfunnsutvikling fra George Washington University
Beskjeftigelse Embetsmann
Nasjonalitet USA

Noen få timer før oppskytningen av NASAs Glory research satellite besøkte Garver oppsytningsstedet.

Lori Beth Garver (født 22. mai 1961 i Lansing i Michigan) er viseadministrerende direktør for National Aeronautics and Space Administration (NASA).

Garver ble nominert til denne posisjonen, den 24. mai 2009, av president Barack Obama. Hun ble deretter bekreftet til denne oppgaven av det amerikanske senatet med et enstemmig samtykke den 15. juli 2009. Garver var en ledende sivil rådgiver for president Barack Obama under hans kampanje til presidentvalget i 2008. Lori Garver ble født i Lansing, Michigan den 22. mai 1961, og hun ble uteksaminert fra Haslett High School i Haslett, Michigan i 1979. I 1983 tok hun en bachelorgrad i statsvitenskap og økonomi fra Colorado College.

Mens Garver arbeidet for senator John Glenn i 1983 og 1984, ble hun for alvor interessert i romferder og verdensrommet, og hun fikk en mastergrad i vitenskap, teknologi og offentlig politikk fra George Washington University i 1989. I løpet av hennes karriere, har Lori Garver arbeidet innenfor non-profit organisasjoner, myndigheter og næringsliv. Garver har drevet med advokat-virksomhet og hun har sittet som medlem av NASA Advisory Council, som gjesteforeleser ved International Space University, president og styremedlem i Women in Aerospace. Samt at hun har vært president for American Society Aeronautics. Hun har blitt tildelt utmerkelsen NASA Distinguished Public Service Medal og NASA Distinguished Service Medal.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Wikisource-logo.svg Wikisource: WikiProject NASA – originaltekst


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]