Harrow School

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Bygninger tilhørende Harrow, omtalt som The Old Schools

Koordinater: 51°10′57″N 0°19′58″V Harrow School, vanligvis bare kjent som Harrow, er en britisk privatskole for gutter, beliggende i Harrow on the Hill i London. Den ble grunnlagt i 1572 ved et kongebrev utstedt av dronning Elizabeth I til John Lyon, en lokal landeier, med det formål å utdanne landsbyens gutter. Lyons bestemte at Harrow skulle være kun for gutter, en tradisjon man fremdeles holder på. Harrow er en av de opprinnelige ni engelske privatskoler som angitt i «Public Schools Act 1868»

I dag har Harrow om lag 800 elever fordelt på 11 hus, de tilbyr full innkvartering for £23 625 i året. De fleste husene ble bygget i viktoriatiden da antall elever økte dramatisk og skolen begynte å ligne dagens med tanke på størrelse og uniform.

Harrow har en svært lang liste av kjente elever, blant de syv tidligere britiske statsministere; Winston Churchill og den første indiske statsminister, Jawaharlal Nehru. I tillegg har 19 tidligere elever fått Victoria Cross.

Skolens styre er i ferd med å åpne to nye skoler, en i Beijing i Kina og den andre i Bangkok i Thailand, og flere er under planlegging.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]