Hopp til innhold

Magikerne på Waverly Place

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Magikerne på Waverly Place
orig. Wizards of Waverly Place
Generell informasjon
SjangerKomedie / Barn
Prod.landAmerikansk
Sendeår2007
Sesonger4
Episoder106
Lengde22 (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
MedvirkendeSelena Gomez
David Henrie
Jake Szymanski
Jennifer Stone
Maria Canals Barrera
David DeLuise
Bak kamera
Skaper(e)Todd J. Greenwald
RegiRobert Berlinger, Fred Savage, David DeLuise
Prod.selskapIt's a Laugh Productions, ABC Studios
Sending
Periode12. okt. 20076. jan. 2012
TV-kanalDisney Channel
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Magikerne på Waverly Place er en amerikansk komiserie for barn som gikk på Disney Channel fra 2007 til 2012.

Serien handlet om Russo-søsknene som på overflaten så ut til å være vanlige tenåringer, men som i virkeligheten var magikere under opplæring. Hovedpersonene var «Alexandra Russo» (også bare kalt Alex), 14 år, lillebroren hennes «Maxmillian Russo» (også bare kalt Max), 12 år og storebroren «Justin Russo», 16 år og deres foreldre «Theresa Larkin-Russo» og «Jerry Russo».

Handling[rediger | rediger kilde]

Alex, Justin og Max Russo er tre tenåringer og trollmenn under opplæring, som bor i en leilighet på Waverly Place i Greenwich VillageManhattan. Faren deres Jerry Russo, en tidligere trollmann, gir barna sine daglige leksjoner i deres hemmelige hule om hvordan man bruker magi på en mest mulig ansvarlig måte. Han administrerer denne opplæringen på fritiden sin, når han ikke er opptatt med familie-bedriften deres sammen med sin kone, Theres. I henhold til reglene til "Wizard World" når de har fullført hele opplæringen, skal alle Russo-barna konkurrere om hvilke søsken som skal beholde kreftene sine permanent og bli den eneste trollmannen i familien.

Fordi de andre barna til slutt kommer til å miste kreftene sine, forsøker Jerry å lære dem å aldri være avhengige av magi. Jerry stammer fra en familie av trollmenn, og vant sin egen families konkurranse som tenåring. Men han valgte å gi fra seg disse kreftene når han giftet seg med Theresa, en vanlig dødelig kvinne. Hans krefter ble deretter overført til hans yngre bror, Kelbo. Alex må holde kreftene sine skjult for bestevennen hennes, Harper Finkle, noe som fører til en og annen belastning på forholdet deres. Alex avslører hemmeligheten sin til Harper i løpet av den andre sesongen. Men eksistensen til trollmenn må forbli skjult for alle vanlige mennesker.

I den tredje sesongen flytter Harper inn hos Russo-familien, og Max sin innsats for å vinne trollmannen-konkurransen i familien blir langt mer seriøs. Men i den fjerde sesongen blir Alex og Justin begge narret til å avsløre eksistensen av trollmenn for amerikanske myndigheter og en gruppe journalister. Men det avsløres snart at hele dette scenariet var en test utviklet som en del av treningen deres, og selvfølgelig blir Alex og Justin degradert til lavere posisjoner i familie-konkurransen. Alex blir midlertidig overveldet av tapet på fremgang, og tar en pause fra konkurransen. Men hun blir senere med i konkurransen igjen, for å fortsette forholdet sitt til varulv-kjæresten sin: Mason Greyback.

Roller[rediger | rediger kilde]

Andre roller[rediger | rediger kilde]

Film[rediger | rediger kilde]

Det er laget en film basert på serien. Magikerne på Waverlyplace – The Movie hadde premiere på Disney Channel 30. oktober 2009. Rollene spilles av de samme skuespillerne som i serien.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]