Jaja Wachuku

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Jaja Wachuku
Født1. januar 1918
Abia
Død7. november 1996 (78 år)
Enugu
Utdannet ved Trinity College
Beskjeftigelse Diplomat, politiker, advokat
Parti National Council of Nigeria and the Cameroons
Nasjonalitet Nigeria

Jaja Anucha Wachuku (født 1. januar 1918, død 7. november 1996) var en fremstående advokat, politiker, diplomat og statsmann fra Nigeria. Han satt i det nigerianske Representantenes hus, samt Nigerias ambassadør og fast representant til FN.

Wachuku ble immatrikulert ved Trinity College i 1939, og i 1941 ble han medlem av College Historical Society. Wachuku var involvert i Nigerias uavhengighet fra Storbritannia. Wachuku praktiserte som advokat i Dublin, Irland i tre år før han returnerte til Nigeria i 1947. Mens han var i Dublin ble han utnevnt til leder for Student Christian Movement Summer School i Storbritannia og Irland.

Wachuku satt som utenriksminister i Nigeria og ble gode venner at han hadde med tre presidenter i USA: Dwight D. Eisenhower, John F. Kennedy og Lyndon B. Johnson. I 1983 ble han gjenvalgt til det nigerianske senatet og han var senator frem til Muhammadu Buhari arrangerte et militærkupp i desember 1983. Den 30. september 2010 ble Wachuku tildelt en utmerkelse fra president Goodluck Jonathan for hans fremragende bidrag til utviklingen av Nigeria.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]