Jaja Wachuku

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Jaja Anucha Wachuku (født 1. januar 1918, død 7. november 1996) var en fremstående advokat, politiker, diplomat og statsmann fra Nigeria. Han satt i det nigerianske Representantenes hus, samt Nigerias ambassadør og fast representant til FN.

Wachuku ble immatrikulert ved Trinity College i 1939, og i 1941 ble han medlem av College Historical Society. Wachuku var involvert i Nigerias uavhengighet fra Storbritannia. Wachuku praktiserte som advokat i Dublin, Irland i tre år før han returnerte til Nigeria i 1947. Mens han var i Dublin ble han utnevnt til leder for Student Christian Movement Summer School i Storbritannia og Irland.

Wachuku satt som utenriksminister i Nigeria og ble gode venner at han hadde med tre presidenter i USA: Dwight D. Eisenhower, John F. Kennedy og Lyndon B. Johnson. I 1983 ble han gjenvalgt til det nigerianske senatet og han var senator frem til Muhammadu Buhari arrangerte et militærkupp i desember 1983. Den 30. september 2010 ble Wachuku tildelt en utmerkelse fra president Goodluck Jonathan for hans fremragende bidrag til utviklingen av Nigeria.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]