JDBC

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

JDBC, en forkortelse for Java Database Connectivity, er et standardisert grensesnitt for Java-applikasjoner som skal kommunisere med en database. Det finnes JDBC-drivere for de fleste databaser.

Oversikt[rediger | rediger kilde]

Det er ulike JDBC-drivere for ulike databaser og operativsystemer. Driverne følger ikke med JDK og må lastes ned.

JDBC har vært en del av «Java Standard Edition» siden JDK 1.1. JDBC klassene finnes i Java-pakken java.sql. Fra versjon 3.0 har JDBC vært utviklet av et åpent fellesskap kalt «Java Community Process».

JDBC lar flere implementasjoner av driveren eksistere og bli brukt av det samme programmet. Programmeringsgrensesnittet tilbyr en mekanisme for å dynamiskt laste korrekte Java-pakker for registrering med «JDBC Driver Manager». Driverstyreren brukes for å skape JDBC-forbindelser.

JDBC-forbindelser støtter lag og eksekversetninger, for eksempdl SQL sine update-setninger (CREATE, INSERT, UPDATE og DELETE) eller spørresetninger som SELECT. I tillegg kan lagrede prosedyrer kjøres gjennom en JDBC-forbindelse. JDBC representerer setninger med en av de følgende klassene:

  • [1] Statement – setningen sendes til databaseserveren hver eneste gang.
  • [2] PreparedStatement – setningen mellomlagres og eksekveringsbanen bestemmes på forhånd på databaseserveren, noe som lar setningen eksekveres flere ganger på en effektiv måte.

"Update"-setninger som INSERT, UPDATE og DELETE returnerer en "update count" som indikerer hvor mange rekker som ble berørt i databasen. Disse setningene returnerer ikke noen annet.

Spørresetninger (query) returnerer et JDBC-rekkeresultat. Rekkeresultatet (row) inneholder metadata som beskriver kolonnenavn og respektive datatyper.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

datastubbDenne datarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.