Berkeley DB

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Berkeley DB (BDB) er et høyytelses integrert databasebibliotek med bindinger til C, C++, Java, Perl, Python, Tcl, Smalltalk mfl. BDB lagrer vilkårlige nøkkel/data-par som byte-tabeller, og støtter flere dataverdier mot samme nøkkel. BDB kan håndtere tusenvis av samtidige tilkoblinger som manipulerer databasen. Den har en begrensning oppad på databaser på 256 terabyte, og kan kjøre på et vidt spekter av plattformer, inkludert de fleste UNIX-lignende systemer, Microsoft Windows samt sanntids operativsystemer.

Berkeley DB ble i utgangspunktet utviklet ved U.C. Berkeley. Sleepycat Software ble etter hvert stiftet for å videreutvikle BDB. Sleepycat ble igjen oppkjøpt av Oracle i februar 2006. BDB har på grunn av sin åpen kildekode-vennlige lisens samt solide kodebase, sett en utstrakt bruk i mange åpen kildekode-baserte prosjekter.

Oracle lisensierer også ut BDB under en kommersiell lisens for de som ikke ønsker å være bundet av de begrensningene Sleepycat Public License gir for kommersiell utnyttelse.

Programmer som benytter Berkeley DB[rediger | rediger kilde]

BDB er den underforliggende lagringsmotoren for flere LDAP-tjenere, databasesystemer og en hel rekke andre kommersielle og åpen kildekode-baserte prosjekter. Nedenfor følger en oversikt over noen prosjekter som benytter seg av BDB:

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata