Jönssonligan spelar högt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Jönssonligan spelar högt er en svensk film fra 2000 regissert av Thomas Ryberger. Dette er den åttende og siste filmen med «klassisk» Jönssonligan-handling.

Handling[rediger | rediger kilde]

Vanheden og Dynamitt-Harry prøver å holde seg på rett side av loven, og har startet sitt eget selskap, som de har kalt Alltjänst. De blir kontaktet av Sickans bestemor, som har klekket ut en plan sammen med Sickans bror Sven-Ingvar. Som vanlig er også Jönssonligas erkefiende Wall-Enberg involvert. Han har planer om å svindle til seg EUs kulturbevilgning til Kungliga Operan, og vil sørge for at bidraget på 60 milliarder lire blir til 60 milliarder SEK.

Anmeldelser[rediger | rediger kilde]

Filmen fikk 2 av 5 mulige poeng av Aftonbladet, som mente det var den svakeste filmen i serien så langt.[1]

Annet[rediger | rediger kilde]

Bilen som ligaen kjører rundt i er en Chevrolet 1869 Impala fra 1964. Dette er den samme bilen som ble brukt i alle filmene bortsett fra i Jönssonligan på Mallorca.[2][3]

I filmen opplyses det at operaforestillingen som finner sted mens Jönssonligan gjennomfører sitt kupp er Wagners Rhingullet. Imidlertid fremfører operaensemblet i filmen også scener fra Wagners andre operaer Valkyrien og Götterdämmerung.

Rolleliste (i utvalg)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Jens Peterson (2000-12-25), noje / 0012/25 / julfilm.html "Her er julefilmens premiere", Aftonbladet. Les 2020-04-28
  2. ^ «Här göms klassiska Jönssonligan-bilen». Aftonbladet (svensk). Besøkt 9. november 2020. 
  3. ^ DNH350. Statens vegvesens kjøretøyregister

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]