Jönssonligan på Mallorca

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jönssonligan på Mallorca
Generell informasjon
GenreFilmkomedie[1]
NasjonalitetSverige
Premiere1989
Språk SvenskRediger på Wikidata
Bak kamera
Regissør(er)Mikael Ekman
ManusRolf Börjlind, Mikael Ekman, Gösta Ekman d.y.
MusikkRagnar Grippe
Foran kamera
MedvirkendeGösta Ekman d.y., Ulf Brunnberg, Björn Gustafson, Birgitta Andersson, Per Grundén, Margaretha Krook, Dan Ekborg, Kent Andersson, Catharina Alinder
Annen informasjon
Farve/s.hvFarge
FilmselskapSvensk Filmindustri
Premiere(r)3. november 1989[2]
FilmserieJönssonligan
Eksterne lenker

Jönssonligan på Mallorca er en svensk film komedie fra 1989 regissert av Mikael Ekman. Det er den femte filmen i serien om Jönssonligan, og den siste der Gösta Ekman spiller hovedrollen som Charles Ingvar "Sickan" Jönsson.

Handling[rediger | rediger kilde]

Dynamit-Harry, Ragnar Vanheden og Doris har flyttet til Mallorca hvor Doris driver et spa og solarium under navnet "Dorisol". Charles-Ingvar "Sickan" Jönsson, derimot, forblir i en regnfull og kald Stockholm hvor han bruker tiden sin på å ta vare på Doris hjem. Pengene fra IKEA-kupp, har ligamedlemmene klart å tape ved å investere dem i et stort antall Fermenta-aksjer.

En dag dukker regissør Wall-Enberg opp og Sickan blir tilbudt mye penger for å åpne en Franz Jäger safe. Skapet er på Mallorca. Imidlertid trekkes sigden i nesen og sverger hevn på Wall-Enberg. Han må da hente hjelp fra sine gamle følgesvenner Vanheden og Harry. Sammen oppdager de at Wall-Enberg gjør skyggefulle avtaler med antikviteter er i samarbeid med en svensk antikvitetshandler i Palma, Gertrude Germann. Avtalene innebærer store penger, selv disse låst i et Franz Jäger-skap.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen foregår i stor grad på Mallorca, men mange innendørsscener er filmet i Sverige.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]