InuYasha

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Inu Yasha
Inu Yasha
Originaltittel: 戦国お伽草子–犬夜叉,

(Sengoku Otogi Zōshi Inuyasha)

Nasjonalitet: Japan
Språk: Japansk
sjanger: Eventyr, komedie, drama, fantasy, historie, romantikk, Shōnen
Regissør: Masashi Ikeda (ep 1 til 44),

Yasunao Aoki (45 og utover)

Utgiver: VIZ (USA)
Spilletid: 25 min per episode
Antall Episoder: 167
Kanaler som vist TV-serien Inuyasha: ANIMAX (Japan), Nipon TV (Japan), RTL II (Tyskland), Adultswim (USA), BBC (UK)
Første episode ble vist første gang 16. oktober 2000
Siste episode ble vist første gang: 13. september 2004

InuYasha er en japansk tegneserie og tegnefilm, manga og anime, laget av Rumiko Takahashi. Navnet InuYasha er sammensatt av Inu (hund) og Yasha (demon). Som anime ble den utgitt og sendt i tidsrommet 2002 til 2004, mens manga-serien blir fortsatt utgitt. Første boka i mangaserien ble gitt ut i Norge den 20. november 2006.

Historien[rediger | rediger kilde]

Den 15 år gamle Kagome Higurashi, ei vanlig skolejente, kan reise gjennom tid ved hjelp av en magisk brønn og Shikon no Tama (Den hellige juvelen). Kagome reiser sammen med Inuyasha, et halvt menneske og halvt demon, Revedemonen (Kitsune) Shippou; den perverse munken Miroku og den dyktige demonslakteren Sango. De skal søke etter bitene til Shikonjuvelen, som Kagome skjøt i tusen biter ved et uhell, før den onde fienden Naraku får tak i dem. Juvelen har en magisk kraft og faller en eneste av bitene i onde hender, vil de gi demoner og mennesker med korrupte sjeler farlige krefter.

Historien begynner i Tokyo med Kagome Higurashi. På vei til skolen må hun hente katten sin i brønnhuset. Når hun står der og ser etter katten, kommer det plutselig en mononoke (et hevngjerrig gjenferd) og drar henne med seg ned i brønnen. Kagome kommer seg unna, og da hun klatrer opp av brønnen, er hun plutselig i Japan i Sengokuperioden. Forvirret går hun rundt i skogen og får øye på Det hellige treet (Go-shin-boku) og løper mot det. Der finner hun InuYasha, sovende, forseglet til treet med en pil.

De lokale innbyggerne oppdager henne og tar henne med til landsbyen der hun møter en gammel Prestinne (miko) ved navn Kaede, som legger merke til at Kagome er nesten helt lik hennes eldre søster Kikyo som døde 50 år tidligere. Det var Kikyo som forseglet InuYasha til treet, og senere døde. Liket hennes ble brent med Shikon-juvelen, som hun tok med seg til "det neste livet". Innbyggerne mener at Kagome er en gjenfødelse av Kikyo og har i starten derfor Shikon no Tama inne i seg, helt til denne mononoke drar henne ned i brønnen. InuYasha hadde prøvd å stjele juvelen for å bli en full demon (Youkai). Kikyo kom etter og skjøt en magisk pil som forseglet ham til treet. Senere i serien får man vite at InuYasha hadde ett forhold til Kikyo og at det ikke var han som prøvde å stjele juvelen, men Naraku..

Serien er i alt 167 episoder sponset av Sunrise, mangaen er på 558 kapitler. Mangaserien er avsluttet nylig. Det er muligheter for at animen skal gjenopptas. Det er også blitt laget fire filmer: InuYasha the Movie: Affections Touching Across Time, InuYasha the Movie: The Castle Beyond the Looking Glass, InuYasha the Movie: Swords of an Honorable Ruler og InuYasha the Movie: Fire on the Mystic Island.

Figurer[rediger | rediger kilde]

  • InuYasha (犬夜叉) er en halvdemon fra det gamle Japan.
  • Kagome Higurashi (日暮かごめ) er ei skolejente fra nåtidens Tokyo. Hun er også den reinkarnerte Kikyo, den døde kjæresten til Inuyasha.
  • Miroku (弥勒) er en Buddhistmunk som reiste rundt på landet og utførte tjenester som eksorsimer og yokaiutryddelse for å tjene levebrødet sitt. Han lider av en arvelig forbannelse som stammer fra bestefaren Miyatsu. Forbannelsen har gitt ham et hull i den høyre hånden. Om han avdekker hullet, vil det kunne suge til seg hundrevis av Youkai (Demoner), mennesker og andre vesener som kommer i hans vei.
  • Sango er en demonslakter, som blir følgesvennen til InuYasha, Kagome, Shippou og Miroku.
  • Shippou er en liten, rampete og morsom revedemon som mistet faren sin på grunn av the thunder brothers, Hiten og Manten.
  • Kirara er en kattedemon eid av Sango. Hun kan velge å være liten og søt, eller stor. Hun kan bevege seg i lufta.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata