Interop-VLab

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Interop-VLab er et internasjonalt, virtuelt laboratorium for forskning rundt interoperabilitet mellom virksomheter og deres informasjonssystemer. Laboratoriet ble dannet i 2007 av ledende akademikere, forskningssentra, industrielle aktører og små-og-mellomstore virksomheter. Interop-VLab involverer rundt 250 forskere i 70 organisasjoner i Europa og Kina. Det er et av resultatene fra det europeiske "excellence-nettverket" Interop ("Interoperability Research for Networked Enterprise Applications and Software").

Interoperabilitet mellom virksomheter handler om å gjøre informasjonssystemene i næringsliv, forvaltning og ideelle organisasjoner i stand to å samarbeide sømløst og fleksibelt. Interoperabilitet er dermed en forutsetning for et konkurransedyktig næringsliv og en effektiv offentlig forvaltning.

Interop-VLab er et initiativ for å skape nettverksforskning med kritisk masse innen interoperabilitet. Laboratoriet knytter forskningsorganisasjoner sammen med brukerorganisasjoner i næringsliv og forvaltning. Interop-VLab muliggjør dermed forskning som er umulig eller vanskelig å gjennomføre for laboratoriemedlemmene enkeltvis.

Interop-VLab er organisert som en sammenslutning av regionale nettverk, som i sin tur har europeiske og kinesiske organisasjoner som medlemmer.

I Norge har Interop-VLab North Pole følgende medlemmer: Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, SINTEF og Universitetet i Bergen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]