Intermezzo (1936)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Intermezzo
Gösta Ekman og Ingrid Bergman i Intermezzo
Generell informasjon
GenreDramafilm,[1] romantisk film[1]
Utgivelsesår1936
NasjonalitetSverige
Lengde93 min.
SpråkSvensk, tysk
Bak kamera
RegiGustaf Molander[2] Rediger dette på Wikidata
ManusGustaf Molander,[2] Gösta Stevens[2] Rediger dette på Wikidata
MusikkHeinz Provost[2] Rediger dette på Wikidata
FotoÅke Dahlqvist[2] Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeGösta Ekman d.e.,[2] Ingrid Bergman,[2] Hasse Ekman,[2] Inga Tidblad[2] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Svensk Filmindustri
Premiere(r)1936 (Sverige)
24. desember 1937 (USA)[3]
Eksterne lenker

Intermezzo er en svensk film fra 1936, i regi av Gustaf Molander. Hovedrollene spilles av Gösta Ekman, Ingrid Bergman og Inga Tidblad.

Handling[rediger | rediger kilde]

Holger Brandt, en anerkjent fiolinist, vender tilbake til Sverige etter en lang og ganske lønnsom internasjonal turné sammen med sin kollega og venn Thomas Stenborg - en pianist. Thomas, som er eldre enn Holger, kunngjør at han ønsker å trekke seg tilbake fra dette slitsomme turné-livet. Han trekker seg snart tilbake, stelle sin egen lille hage, og opprettholder sin private undervisningsvirksomhet. Blant hans studenter er den begavede Anita Hoffman, som igjen gir undervisning til lille Ann-Marie på sju år - Holgers yngste datter.

Men Holgers kontinuerlige og langvarige fravær hjemmefra – på grunn av hans faglige forpliktelser, men også på grunn av hans ønsker om et eventyrlig liv som forhindrer ham i å bruke særlig mye tid hjemme – og dette vekker bekymring hos hans kone Margit, og hos barna deres. Samtidig sliter Charles Möller, impresarioen for denne duoen - så vel som en venn av begge familier - med å finne en ny pianist: Anita ville vært den rette personen. Men Anita har i mellomtiden etablert et kjærlighetsforhold til Holger Brandt. Fiolinisten bekjenner sin utroskap overfor sin kone, forlater familien, og starter en ny turné samen med Anita. Etter den siste kvelden av turneen tar Anita og Holger en ferie i en liten landsby i Alpene.

Men det virker ikke som forholdet deres har noe særlig solid fundament: Holger føler på hjemlengsel, og savner spesielt datteren sin Ann-Marie. Samtidig oppdager Anita at hun har blitt tildelt et meget prestisjefylt stipend for et kurs i Paris. Anita innser at forholdet hennes til Holger bare har vært et slags mellomspill for ham, og uten å varsle ham reiser hun til Paris. Holger begynner å reise rundt i Europa på egen hånd, og til tross for brevene han mottar fra Charles som inviterer ham til å returnere. Endelig vender Holger hjem, og ber drosje-sjåføren om å reise til skolen hvor datteren Ann-Marie studerer. Når Ann-Marie får øye på faren sin, løper entusiastisk mot ham. Men hun ender opp med å bli overkjørt av en bil. Holgers familie og venner skynder seg deretter til sykehuset, hvor de får vite at Ann-Marie kommer til å klare seg.

Rolleliste (i utvalg)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Intermezzo». Internet Movie Database (flere språk). Besøkt 28. september 2021. 
  2. ^ a b c d e f g h i «Full Cast & Crew». Internet Movie Database (flere språk). Besøkt 28. september 2021. 
  3. ^ Internet Movie Database, «Intermezzo», verkets språk flere språk, besøkt 28. september 2021[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]