Inglewood (England)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

Inglewood eller Inglewood Forest er et område mellom Carlisle og Penrith i Cumbria i England. Det består nå for det meste av dyrkbar mark og beitemarker. Bare noen mindre områder med skog er bevart.

Navnet betyr «Anglernes skog». Dette er et noe uventet navn i Cumbria, som lenge holdt seg som et keltisk område; det kommer fra perioden hvor en del anglere slo seg ned dere før vikinginvasjonene og Strathclydes herredømme i regionen.

Kort tid etter normannernes erobring av England i 1066 ble Inglewood en Royal Forest. I denne betegnelsen betyr ikke forest nødvendigvis «skog»; det ble brukt om ethvert kongelig jaktområde. Deler av Inglewood hadde tett skog, men det var også betydelig områder som var åpne eller bare hadde småskog. Jaktbyttet var først og fremst rådyr og villsvin. Områdets grense ble endret mange ganger, men kjernen var hele tiden sognene Hesket-in-the-Forest, Skelton og Hutton-in-the-Forest.

Den strenge Forest Law ble håndhevet i skogen av skogvoktere. Andrew de Wyntoun plasserer Robin Hood og hans følgesvenner i Inglewood og Barnsdale. Under Henrik VIII Forest Law avskaffet, og Inglewood opphørte å være en kongelig skog. Området er allikevel markert som kongelig skog på moderne kart.