Ingeborg Senneset

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ingeborg Senneset
Født 17. mars 1985 (32 år)
Sunnfjord
Utdannelse Sykepleier
Yrke Journalist
Parti Uavhengig
Nasjonalitet Norge
Styremedlem i Norsk PENIngeborg Senneset (født 17. mars 1985 i Sunnfjord) er en norsk journalist, samfunnsdebattant, forfatter og styremedlem i Norsk PEN, samt meddommer i Oslo Tingrett. Senneset har fra 2013 jobbet som journalist i Aftenposten.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Senneset vokste opp på Flå i Sør-Trøndelag, men flyttet til Trondheim etter ungdomsskolen. Hun har to eldre brødre, og flere stesøsken. Etter endt allmennfaglig linje ved Trondheim Katedralskole, tok Senneset en bachelorgrad i sykepleie ved Høgskolen i Sør-Trøndelag.

Senneset ble under og etter studiene innlagt i sykehus med anoreksi, og var til sammen i institusjon i tre år. Hun blogget i samme periode, og surfer.blogg.no (2009-2012) var ofte på topplistene og omtalt i mediene. Senneset ble gjennom aviskronikker og sosiale medier raskt etablert som samfunnsdebattant. I mai 2013 flyttet Senneset til Oslo for å satse på journalistikk eller jus. I september samme år ble hun ansatt i Aftenposten, hvor hun siden 2016 har hatt fast stilling.

Flere TV-, radio-, og avismedier har hatt Senneset som gjest, blant andre Trygdekontoret, Dagsnytt Atten, Hallo P3, God Morgen Norge, TV 2 Nyhetskanalen, NRKs valgsending, VG, Dagbladet, Bergens Tidende, Adresseavisen og lokalmedier.

I 2017 debuterte Senneset som sakprosaforfatter med «Anorektisk» på Cappelen Damm. Boken fikk strålende kritikker, blant annet i Aftenposten (ekstern anmelder)[1] og terningkast 6 i Adresseavisen. Forlaget måtte trykke nytt opplag samme dag som boken kom ut, og tredje opplag etter fire dager i salg.

Bokutgivelser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]